17
Iun
2009

1 an de blogging

Pe 1 Iunie 2009 blogul meu a făcut 1 an. 1 an de blogging în trafic arată ca-n imaginea de mai jos, timp în care am strâns 12487 comentarii validate. Nu le luam în calcul pe cele 24000 spam.

Sunt 12 luni în care blogul meu a crescut de la lună la lună şi asta datorită perseverenţei de care am dat dovată, dar cel mai important, acest lucru se datorează cititorilor ce au ajuns pe blogul meu şi comunităţii ce s-a format. Zilnic am scris cel putin un post şi mi-am dat tot interesul ca cititorii mei să beneficieze de informaţii corecte şi totul să fie şi pe placul lor. Într-un an de zile am câştigat mulţi vizitatori, dar am şi pierdut la fel de mulţi. Au existat zile când nu am avut chef sau idei să scriu, dar au fost şi momente când am scris foarte mult.

În general, aproximativ 90% din informaţie, exista pe blog pentru că aşa am vrut, s-o am ca amintire. E plăcut să citesti articole de acum 1 an şi să vezi ce se întâmpla în acea perioadă, să vezi cine comenta în acele momente şi cine comentează în prezent.

1 an de zile a trecut şi pot spune că sunt mulţumit de roadele culese. Am adunat experienţă, mi-am făcut câţiva prieteni, am participat la diferite evenimente şi am reusit să cunosc foarte mulţi oameni.

Ce am făcut ca să am evoluţia de mai sus? Mi-am fixat câteva targeturi şi am încercat să le respect. Nu am apelat la:
SEO Spam (SEO-SPAM: Metoda de optimizare care nu este agreata de motoarele de cautare si care consta in umplerea unei pagini cu continut fara inteles logic pentru un cititor uman, ce are ca scop cresterea densitatii unui cuvant cheie intr-o pagina. Repetarea fara sens logic a unui cuvant intr-un paragraf de text, ascunderea de cuvinte cheie avand culoarea asemanatoare cu fundalul paginii, etc..),
nu am folosit tehnica Black Hat SEO (Tehnica de optimizare neagreata de motoarele de cautare, ce urmareste obtinerea de rezultate favorabile imediat, care insa pe termen lung poate dauna sau poate aduce penalizari majore din parea unui motor de cautare.)

Am continuat să scriu, să socializez, am făcut tot ce am putut pentru a scrie bine. Nu m-am gândit la partea financiară. Blogul a fost deschis pentru că asta am simţit şi mi-am dorit.

Zoso
, Buddha, Bobby Voicu etc au dat câteva sfaturi bloggerilor aflaţi la început de drum şi care mie mi-au prins bine şi am încercat să le pun în practică:
Nu fura – Nu fura în stil copy/paste. Dacă preiei informaţii în stil copy/paste, pune şi sursa acelor informaţii. De preferat este să-ţi exprimi părerea subiectivă cu privire la o ştire, eveniment etc.
Gândeşte-te bine dacă ai timp/chef să scrii pe blog – Nu-ţi face blog de dragul de a fi în pas cu moda. Nu face blog de dragul gândului că vrei să faci bani. Fă un blog dacă vrei asta cu adevarat, daca vrei să-ţi exprimi frustrările, ideile şi tot ce te înconjoară, dar cel mai important, dacă timpul iţi permite. Pentru mine blogul e ca un copil. Cu cât îi dau atenţie mai multă cu atât creşte mai voinic.
Scrie pentru tine, în primul rând, dar nu îţi uita totuşi cititorii – Sfatul acesta e cel mai important. Îţi faci blog, îţi etalezi articolele, gândurile, dar important e să nu fi egoist. Nu uita că ai oameni care vin să citească ce scrii tu. Încearcă să le oferi şi ceea ce-şi doresc ei. Contează foarte mult să ai propria comunitate de cititori cu care să interacţionezi mereu. Ei iţi dau feedback şi tu le oferi motive să revina la tine pe blog. La capitolul acesta am început să lucrez de ceva vreme şi blogul trece printr-o serie de transformări.
Nu vă apucaţi de blog şi staţi cu gândul la bani. Scrieţi şi munciţi pentru blog, banii vor veni singuri.

Cam acesta a fost un prim an de blogging. Le mulţumesc tuturor celor ce mi-au citit articolele şi au comentat. Le mulţumesc cititorilor noi, celor vechi şi celor pe care i-am pierdut. Sper să-i „recuceresc”. Le mulţumesc tuturor celor ce mi-au dat sfaturi, celor ce m-au înjurat şi celor ce m-au criticat. Cu toţii au contribuit la tot ce înseamnă acest blog în prezent.

Ce vreau să fac pe viitor?
– să-mi pun în practică experienţa acumulata
– să respect sfaturile celor vechi şi buni
– să muncesc cu aceeaşi plăcere şi pasiune
– să ofer cititorilor mei informaţii corecte şi motive să revină pe blog
– să recâştig cititorii pierduţi şi să-mi măresc comunitatea.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Blogger face – Sorin Rusi
Hosting, hosting, hosting
World Blogging Forum 2009 – în imagini – a doua zi

9 Responses

  1. va multumesc tuturor pentur urari si promit ca voi face tot ce-mi va sta-n puteri sa va ofer motive sa reveniti pe blog si sa dezbatem subiecte interesante.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Ai iPhone, bagi iPorn

Aplicaţia iPorn a avut parte de o lansare grandioasă cu ocazia Worldwide Developers Conference 2009, din San Francisco. Chiar dacă...

Închide