3
Sep
2009

10 ani de Blogger

În august 1999 se lansa una dintre cele mai cunoscute platforme de blogging din lume, Blogger. Scott Rosenberg este fondatorul şi cel care a dorit să ofere oamenilor posibiliatea de a-şi exprima gândurile pe online. Blogger este serviciul ce elimină obstacolele dintre creier şi pagina web.

Pe vremea aceea eu eram pioner în ale internetului şi ţin minte că primul site îl făcusem pe un domeniu gratuit, de forma nume.domeniu.ro. Trebuia să ştii ceva programare şi să jonglezi cu câteva unelte. Era destul de complicat să lucrezi cu aşa ceva. Mulţi renunţau destul de repede la ideea de pagina personală. Mi-ar fi plăcut să descopăr mai din timp „Blogger„. Aş fi fost unul dintre cei mai vechi bloggeri din România:).

Google a achiziţionat acest serviciu în februarie 2003. Pe vremea aceea, avea aproximativ 250 000 vizitatori/lună. În prezent numărul vizitatorilor este de aproximativ 300 de milioane/luna. Fenomenul blogging-ul a crescut şi a evoluat foarte mult în ultimii 10 ani. La fel şi Blogger, a crescut şi s-a adaptat la nevoile utilizatorilor, permitând milioanelor de oameni să-şi spună poveştile aşa cum doresc ei.

Recunosc că primul meu blog a fost pe platforma Blogger, dar în iunie 2009 am trecut pe wordpress. Simţeam nevoia de mai multă libertate, iar domeniul personal cu o platformă de wordpress mi-au oferit ceea ce căutam.

Happy 10th birthday, Blogger

Update: Oare cine a fost primul blogger din istoria internetului?

You may also like

Project Glass: One day…
Ce am câștigat din blogging?
Nokia E7 – noul communicator
In cat timp ti se incarca?

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Ruleta în Africa

Zâmbiţi vă rog: Un european ajunge la un trib izolat din Africa şi şeful de trib îl ia să-i arate...

Închide