24
Mar
2009

800 000 de someri

Cam acesta va fi numarul de someri preconizat pentru 2009 in Romania. Un numar forte mare tinand cont ca sunt aproximativ 4 milioane de salariati. Problema dezbatuta si de zoso.

Pe mine incepe sa ma sperie criza asta economica si problemele ce vor aparea pe parcursul acestui an. Au inceput deja jafurile, scandalurile si atacurile asupra institutiior bancare. Un sondaj european demostra ca Romania este predispusa la manifestatii stradale. Nu m-ar mira.

Firmele isi reduc cheltuielile, bugetele alocate pe departamente si mai nou personalul. Automat va scade si productia si profitul, dar acestea nu cred ca se iau in calcul. Eu am 2 scenarii si gandite fiecare in parte, ambele sunt aplicabile.

O firma cu 20 de angajati doreste sa mai stranga cureaua. Cum e mai bine?
1. Sa pastreze cei 20 de angajati dar sa reduca salariile cu 50% si sa mentina nivelul ridicat de productie si sa-si optimizeze cheltuielile?
2. Sa disponibilizeze 10 angajati si sa sa-i oblige pe cei 10 ramasi sa faca munca a 20 de oameni. Randamentul oricum scade ca un om nu poate munci 100% cat 2. In timp cei 10 angajati pot ceda psihic si fizic. In timp se va renunta si la ei.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

4 Responses

  1. nickushor

    o sa fie foarte greu sorine…si nu numai la noi. din pacate, realitatea e cruda si doare al dracu’ de tare ! …

  2. se dau oamenii afara pentru ca nu mai sunt cereri, deci cei 10 ramasi nu trebuie sa munceasca cat pentru 20, ci trebuie sa munceasca pentru 10 (nu sa frece menta).

    In general un manager are planuri pe termen mediu si lung, stie el ce face – si va raspunde pentru ceea ce face. In asta consta criza, lipsa banilor, scad afacerile, scad locurile de munca …

  3. criza este destul de accetuata…dar nimeni nu zice nimic…ca daca s-ar afla cat e de mare…o buna parte din oameni ar lua-o pe campii…si nu e bine…la noi e o ceata totala…dar este criza …si e destul de nasol dar inca nu ne dam seama…ne vom da seama mai in vara…pana cat nu se vor relansa creditele nu se misca nimic….iar dand oamenii afara nu e o solutie…e o amanare

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Noul Cod Civil pune „botnita” la presa

La inceput parea o gluma, dar pe masura ce timpul trece gluma se ingroasa si ne dam seama ca ceea...

Închide