15
Sep
2008

A inceput scoala

Astazi a inceput scoala. Peste 3.3 milioane de elevi din invatamantul preuniversitar au inceput cursurile noului an scolar 2008 – 2009. Astazi mi-am amintit cat de frumos era in prima zi de scoala. De la clasa 1 pana in clasa a 12-a, prima zi de scoala era cea mai frumoasa si toti mergeam cu cea mai mare placere pentru ca nu faceam ore. Era o placere sa ne revedem colegii, sa povestim tot felul de intamplari din vacanta, sa ne incurajam si sa spunem ca anul ce va urma va fi mai bun si vom invata mai bine, sa ne revedem profesorii vechi si sa-i cunoastem pe cei noi. Anii petrecuti pe bancile scolilor sunt cei mai frumosi ani.

Sunt anii in care ne formeaza ca oameni. Cat timp esti la scoala, vrei sa fi mare si cand ajungi sa termini scoala, facultatea, iti dai seama ca vrei sa fi iar la scoala. Iti aduci aminte de chiulurile pe care le trageai cu colegii si mergeai sa bei o bere prin barurile din apropiere, sau chiulurile de la ore si mergeai sa joci fotbal in curtea scolii. Amintir care nu se vor uita indiferent de varsta. Tin minte ca-n liceu aveam un coleg foarte „nebun”, eu cu el intr-o zi am reusit sa mancam 50 de eugenii(eugenii bune suprapuse). Nu este exagerare, colegii daca-si mai aduc aminte pot confirma.

Vremuri frumoase petrecute in cei 12 ani de scoala preuniversitara si 4 ani de facultate. Ma bate gandul sa mai incep o facultate. 60% ar fi ca vreau sa mai fac o specializare, 40% pentru ca mi-au placut anii de scoala si facultate. Voi ce amintiri aveti de la scoala? Poate suna ca o leapsa, dar nu numesc pe nimeni. Cine doreste poate sa ia leapsa.

Update 14.09.2009
: Am preferat sa scriu, in cadrul acestui post, si despre noul an scolar 2009 – 2010. Azi a sunat clopotelul dupa o frumoasa vacanta de vara. Anul ce vine se pare ca-i un an de test pentru multi copii, parinti, profesori etc. A avut grija doamna Andronescu sa abrambureasca sistemul educational. Le urez tuturor mult succes, sa invete bine si sa treaca peste problema faptului ca traim in Romania.

You may also like

Lecturi Urbane – Universitate – 8 mai 2010
Am ramas socat…
Scoala in ochii elevilor
Liceenii

5 Responses

  1. Tzukune

    Da… sometimes the school really sucks, desi n-avem ce face ca altfel murim de foame. Am intrat si eu in a XI-a, deja am materii mai putine, dar ore mai multe materiile pe care le am.

  2. Pingback : Unguru’ Bulan - Începe şcoala de criză | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
N-am chef de nimic

Astazi nu am chef de nimic. Nu stiu de ce dar am o stare aiurea rau. Am impresia ca toti...

Închide