12
Apr
2009

Abonati RSS sau vizitatori pe blog?

eCostin a facut un sondaj de opinie pe twitter care suna cam asa: „Ce preferati? 5000 vizitatori unici / zi si 1000 rss readers sau 5000 de rss readers si 1000 de vizitatori unici/zi?„. Rezultatul sondajului, dar si alte pareri, le-a adunat intr-un articol pe reFresh.ro. Pornind de la aceste afirmatii as dori sa-mi exprim si eu un punct de vedere.

Eu as prefera 5000 vizitatori unici/zi si 5000 abonati RSS, cred ca toti ne dorim asta, dar hai sa revenim cu picioarele pe Pamant. In realitate, pentru mine nu conteaza ca sunt 5000 de abonati RSS, sau 5000 vizitatori unici/zi. Pentru mine conteaza cei care ma citesc.

Cei 5000 abonati in RSS, nu inseamna ca sunt 5000 de cititori. E usor sa marchezi ca fiind citite toate feed-urile ce-ti vin, dar asta nu inseamna ca le si citesti. Eu unul nu folosesc RSS pentru a citi blogurile preferate. Eu intru direct. Sunt abonat la cateva site-uri si bloguri din afara si citirea lor o fac o data la 2 zile din feed, dar sunt si momente cand le marchez pe toate ca fiind citite si cam asta a fost. Un alt aspect legat de abonatii RSS: ei nu sunt comentatori. Daca un subiect este foarte interesant, poate vor face eforul sa dea click si sa intre pe blog sa-ti comenteze, dar de multe ori nu o fac. Cine imi garanteaza ca cei 5000 de abonati sunt cititori pe bune?

Nici cei 5000 de unici/zi nu sunt toti 100% cititori. Un procent foarte mare vin din Google cautand tot felul de nebunii si de multe ori intra si ies; o alta parte vin din referrers impinsi de curiozitate sa vada ce-i cu blogul x,y,z, iar o parte tastand in browser adresa blogului tau. Ultimii sunt si cei care conteaza si pe care ii poti cunoaste ca numar. Oamenii acestia stiu blogul tau, stiu sa-l tasteze in browser si vin cu gandul sa te citeasca.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, pentru mine sunt importanti toti cei care ajung pe blogul meu si toti beneficiaza de acelasi tratament. E bine sa avem vizitatori noi, e bine sa avem multi unici/zi, e bine sa avem si abonati in RSS.

You may also like

Project Glass: One day…
Ce am câștigat din blogging?
Nokia E7 – noul communicator
Daca n-ai facebook – NU EXISTI

5 Responses

  1. totusi, ai un numar limitat de adrese pe care poti sa le tii minte. si daca nu ai timp si chef nu ii citesti nici pe aia. acelasi lucru si cu rss-ul.
    cu toate astea, prefere 1000 de abonati rss pentru ca ei ar forma o comunitate stabila care s-a abonat la blogul meu pentru ca le place sa citeasca ce scriu nu pentru ca au cautat ceva pe google si au ajuns intamplator.

    surprinzator insa, sunt multi bloggeri care nu folosesc nici un fel de feedreader!

  2. Sunt Bune amundoua….dar prefer rss….rss-ul face lega acum….peste tot numai abonati la rss…numai la mine daca ma uit sunt abonat la 5-6 siteuri care nu sunt ale mele

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Birou full options

Intr-o oferta de job: Beneficii: - COMISION NET PROGRESIV pana la 80% - TRAINING - LOGISTICA DE INVIDIAT pe piata...

Închide