Ajutam bloggerii care sunt la inceput de drum?

Asta a fost un alt subiect discutat la meet-ul de la Craiova. Recunosc ca scriu destul de tarziu despre asa ceva, dar am fost asaltat de multi bloggeri mici in ultima vreme. Eu ajut si sprijin bloggerii aflati la inceput de drum, dar ii ajut doar cu sfaturi. Nu pot sa-i ajut prin promovare pe blogul meu pentru ca ar insemna sa am un blogroll mai mare ca a lu` Blogatu si chiar nu-mi doresc si nu e bine. Nici promovarea prin bannere nu este un avantaj. Ar insemna sa am zeci de bannere care ar ingreuna incarcarea site-ului.
Eu am decis sa sprijin bloggeri la inceput de drum prin sfaturi. In primul rand ii sfatuiesc ca blogurile lor sa aiba un content destul de consistent si bine facut. Nu copy paste. Daca te inspiri din stiri, e bine sa reformulezi dupa gustul tau. Invatati sa promovati site-ul in motoarele de cautare. Daca aveti content, motoarele de cautare vor avea ce indexa. Un alt mod de a va promova blogul, este prin a lasa comenturi pe diferite bloguri. E bine sa lasati niste comenturi inteligente pentru a atrage atentia.
Eu am in proiect, pe viitor, un concurs unde voi oferi ca premii cateva domenii. Incerc sa sprijin bloggeri buni care sunt la inceput de drum, sa-si promoveze talentul pe un domeniu propriu.
Si inca un lucru, foarte important. Cand va apucati de blog, nu va ganditi la bani. Daca o faceti pentru bani, o sa fiti dezamagiti cand veti observa ca nu veti avea succesul asteptat. O sa revin si cu alte sfaturi cand imi voi aduce aminte. Pana atunci le urez succes tinerilor bloggeri.

4 păreri la “Ajutam bloggerii care sunt la inceput de drum?

  1. dheo

    Momentul critic nu e la inceput, ci dupa 2-3 luni, cred. Cand ajungi la un oarecare nivel, dar nu unul multumitor. Ti-e rusine sa mai ceri linkuri, ca deh, deja nu mai esti un novice, dar in acelasi timp vezi ca ceva parca nu merge bine. Nu crezi?

  2. admin Autor articol

    Asta tine de fiecare blogger in parte. Pana la urma cresti repede, dar e problema in a te mentine la acel nivel

  3. Magic

    e foarte greu sa te mentii pe linia de „plutire” cand esti putin mai avansat … stiu din proprie exprienta(nu prea mare, dar folositoare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *