9
Mai
2011

Am participat la jurizarea proiectelor Assoclic

La invitaţia asociaţiei Ateliere Fără Frontiere şi a agenţiei McCann PR, am participat pe 3 mai la jurizarea proiectelor Assoclic.

AFF a primit 165 proiecte eligibile, în prima etapă a proiectului, care au solicitat peste 1500 de calculatoare recondiţionate. În urma jurizării, au fost premiate 81 de proiecte din intreaga ţară cu 503 seturi de echipamente complete!

Citiţi: Laureatii ASSOCLIC 1 2011

Calculatoarele acordate pentru câştigători vor fi utilizate pentru desfăşurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunităţile locale în scopul de a creşte accesul la educaţie şi tehnologia informaţiei pentru publicul aflat în dificultate.

Pentru mine a însemnat o experienţă în plus, fiind prima participare în cadrul unui juriu. Nu a fost o muncă uşoară, mai ales când deciziile luate pot aproba sau respinge un proiect şi pot aduce zâmbete pe chipul unor copii sau tristeţe. Am fost 10 echipe de juraţi, iar fiecare echipă a avut 16-17 proiecte de analizat. Echipa, din cara am făcut şi eu parte, a tratat totul foarte serios şi a fost foarte severă, analizând cu atenţie proiectele.

Am constatat că foarte mulţi nu ştiu să solicite sprijinul sau, dacă o fac, nu ştiu pentru ce o fac. Am văzut solicitări de calculatoare pentru săli de internet, fără un scop anume. Au fost cazuri când solicitarile au venit din partea diferitelor asociaţii şi organizaţii care au legături cu statul, cu primăriile, consilii locale şi personal cred că pot obţine mult mai uşor calculatoarele din fonduri externe. Au fost solicitări din partea unor organizaţii care nu ştiau la ce să folosească aceste echipamente.

Ideea este că noi am încercat să oferim calculatoarele celor care chiar au nevoie de ele. Sper că am făcut-o cât mai corect şi cât mai bine, iar pe 18 mai voi participa la premierea câştigătorilor ASSOCLIC.

You may also like

Colectare DEEE organizată de Ateliere Fara Frontiere
Start Smart IT! – Cea mai amplă competiție de aplicații web & mobile din România
Programul Assoclic în al cincilea an
Ateliere Fără Frontiere donează 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011

1 Response

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
800 de calculatoare donate prin proiectul ASSOCLIC 2011

Pentru al cincelea an consecutiv, Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat proiectul ASSOCLIC, prin intermediul căruia își propune să doneze...

Închide