31
Ian
2008

Aniversare Mozilla Firefox

Incep prin a zice ce Mozilla e mult superior Internet Explorerului. Incepatorii nu se pot desparti de internet explorer pt ca ori s-au invatat cu el(si nu accepta alte schimbari),ori nu au auzit de mozilla! Cine nu a vazut un internet explorer,plin de bare(google,yahoo,msn live, sweetIm…etc), erori,timp lung de incarcare,sarac in functii! Haideti sa facem o mica introducere in ceea ce inseamna Mozilla pt navigarea web:

Pe 22 ianurie 1998, Netscape Communication Corporation anunta ca va publica gratuit pe Internet codul sursa pentru software-ul Netscape Communicator. Codul sursa al aplicatiei Communicator 5, publicat pe 31 martie 1998, a devenit baza pentru suita Mozilla, care cuprinde browserul web Firefox si aplicatia de e-mail Thunderbird.

Mozilla Firefox (cunoscut inainte sub numele de Phoenix apoi ca Mozilla Firebird) este un browser dezvoltat de Fundatia Mozilla. Proiectul a inceput in 2002 si isi propunea sa dezvolte un browser open source rapid, usor de utilizat si foarte extensibil (separat de mai voluminoasa suita Mozilla).

Firefox a devenit soft-ul asupra caruia se concentreaza momentan eforturile de dezvoltare a Mozilla fiind astazi browser-ul oficial al Fundatiei Mozilla si parte a suitei de aplicatii Mozilla (alaturi de clientul de e-mail Thunderbird). Prima versiune stabila (1.0.0) a fost lansata in noiembrie 2004. Cea mai recenta versiune stabila este Firefox 2.0.0.4, care a fost lansata concomitent cu 1.5.0.12, ultima versiune 1.5, pe 30 mai 2007.
Cei mai multi dintre utilizatori prefera browserul de la Mozilla pentru ca permite navigarea prin tab-uri si nu trebuie sa mai deschizi foarte multe ferestre, blocheaza ferestrele de tip pop-up sau pentru ca atunci cand sistemul de operare cedeaza, Firefox-ul permite utilizarea optiunii “Restore session”, astfel ca se evita riscul pierderii datelor.

Viteza cu care este afisata o pagina este, de asemenea, un atu pentru Firefox. Internet Explorer afiseaza pagina numai dupa ce toate elementele au fost incarcate, iar daca o pagina are multe imagini sau contine diverse aplicatii, va fi afisata cu o anumita intarziere dupa introducerea adresei. Firefox arata o pagina pe masura ce fiecare este incarcat, iar utilizatorul nu trebuie sa mai astepte sa vada titlul paginii pana se incarca ultimul element.

Mozilla Firefox ofera suport pentru cautare pe web, cautare rapida in pagina, personalizare foarte usoara. Fiind o solutie open-source, utilizatorul poate incerca sa-si porteze aplicatia pe sistemul propriu, in caz ca nu este deja disponibila o versiune spre download. Browserul este este tradus in peste 30 limbi, printre care si romana, are suport inclus pentru RSS, iar cei de la Mozilla asigura cate un premiu pentru fiecare vulnerabilitate descoperita de utilizator.

Deci, cand spun unora ca Mozilla e mai sigur si mai practic decat Internet Explorer,o spun ca un sfat. Acum depinde si de utilizator…unii inca mai scriu tabele si fac calcule cu calculatorul de buzunar, cu Microsoft Office in fata!
Multi ani de acum incolo pt Mozilla si la mai multi utilizatori!

sursa: Wall-Street.ro

You may also like

Aplicaţia SpeedTaxi pentru Android
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…

3 Responses

  1. Jorj

    mozilla rules, iar fata de IE orice alt browser e mai bun. Da stiam ca exista niste setari de imbunatatire a timpului de raspuns, stii ceva de ele?

  2. Vasi

    O problema pe care am intalnit-o eu,e o mica problema cu quiktime-ul.merge o perioada,dar apoi da o eroare cand vrei sa vezi ceva in browser cu quiktime. in rest..liber la add-onuri,teme, plugin-uri…de vreo cativa kb, in loc sa instalezi alte programele(nesigure) care fac aceeasi treaba!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Penumbra Black Plague

Cei de la www.hit.ro au facut o mica descriere la acest joc. Este un joc interesant din cate am obs....

Închide