26
Feb
2009

Aselenizarea

A avut loc sau nu? Discutam acum cateva zile, cu mai multe persoane, despre un subiect foarte mult dezbatut in ultima vreme. Omul a calcat sau nu pe luna? Din anumite studii, a reiesit ca fotografiile au fost trucate si ca omul nu a calcat pe luna, altii sustin ca omul a ajuns pe luna. Voi ce parere aveti?

You may also like

O intrebare pe zi – Optimist sau realist?
Ghinion sau alegere proasta?
Pamantul fara oameni
Lumea e trista

7 Responses

  1. Dacă e să invoc documentarul de pe Discovery pe tema asta aș spune că americanii n-au ajuns:) Despre ruși (no offence) încă nu s-au făcut documentare 😛

  2. dupa cum ziceam in articolul http://www.vaduva.ro/zeitgeist/ am vazut numeroase documentare in care „se demostreaza ca aselenizarea apollo 11 a fost de fapt regizata, fiind filmata intr-un studio din Hollywood”, dovezile sunt cat se poate de pertinente iar contextul confirma argumentele.

    Era concurenta mare intre SUA si URSS iar aselenizarea ar fi fost o mare lovitura de orgoliu, fiind la limita americanii au inscenat aselenizarea iar URSS-ul a scazut nivelul investitiilor in cercetarile necesare aselenizarii. Intradevar, americanii au ajuns primii pe luna insa ceva mai tarziu decat celebrul „un mic pas pentru om un pas urias pentru omenire” ce a fost rostit in hangarele Hollywood-iene.

  3. Greu de spus. Foarte greu. Eu tind sa cred ca asa cu „da si nu”, omul a ajuns pe luna. Sunt destule secrete pe care nu le stim si poate prea multe lucruri pe care le stim, dar nu sunt adevarate.

  4. Tiberiu

    Da, au ajuns. Am avut rara ocazie sa stau de vorba cu unul din inginerii care au lucrat la programul Apollo 11, in Long Island New York, la muzeul ” The cradle of aviation”. Un tip de 90 de ani ce statea singurel linga dublura in original a modulului de aselenizare, avind o mapa cu planurile desenate. Am discutat cam 2 ore si am ramas fascinat de cum imi descria aratindu-mi pe modul problemele pe care le intimpinau in faza de constructie. Si mereu aveau de facut modificari. Pina cind misiunea s-a incheiat, toti erau intr-un stress fantastic. Mi-a spus ca o data ce modulul de intoarcere a atins oceanul, multi tehnicieni s-au prabusit psihic, iar el cu intreaga echipa de mecanici au fost internati pentru recuperare. A fost o cursa contracronometru deoarece, informatiile ce veneau de la rusi erau ca sunt destul de avansati si pregatiti in proiectul lor de a cuceri luna. Da, sunt convins ca au ajuns, am vazut probe lunare donate de Buzz Aldrin muzeului, iar omul acela, mindru, si singurel in asteptarea unor vizitatori interesati de ceea ce odata a fost o adevarata aventura, pe mine unul m-a convins, si nu media ce spune ca teoria conspiratiei este in tot ce se intimpla maret, si ne impresioneaza profund.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Stirile de la ora 5 de la etajul 5

Am cativa vecini cam surzi. Daca va intereseaza stirile de la ora 5 si nu aveti televizor, veniti in scara...

Închide