20
Mai
2011

ASSOCLIC 1-2011 – Ateliere Fară Frontiere a donat 503 calculatoare câștigătorilor proiectului

Ateliere Fără Frontiere a organizat în urmă cu 2 zile evenimentul aniversar prin care a sărbătorit 2 ani de la angajarea primilor salariați în inserțiune. În cadrul evenimentului a fost organizată și ceremonia ASSOCLIC 1-2011 care a premiat 81 de proiecte propuse de ONG-uri românești pentru dezvoltarea comunităților locale, prin acordarea a 503 de calculatoare recondiționate în cadrul atelierului de inserțiune.

Citiţi: Jurizarea proiectelor ASSOCLIC

În acest an, ediția de primavară ASSOCLIC a înregistrat 164 de proiecte înscrise, 1.067 calculatoare solicitate și peste 15.000 de beneficiari prin proiectele înscrise ale asociațiilor participante la programul ASSOCLIC. Jurizarea proiectelor a avut loc pe 3 mai, ocazie cu care s-au reunit 31 de parteneri care și-au asumat sarcina de a evalua și decide cele mai valoroase inițiative. Din cadrul celor 10 grupe de lucru au făcut parte și echipele companiilor Apanova, BRD Societe Generale, Danone, IBM, Group Dacia Renault, care au alocat fiecare câte 50 de calculatoare recondiționate pentru cele mai valoroase proiecte analizate. N-am lipsit nici eu ca reprezentant Laptop News.

Citiţi: Asociaţia Ateliere Fără Frontiere – laptop-uri recondiţionate

ASSOCLIC 1-2011 - Ateliere Fara Frontiere

Calculatoarele acordate pentru câștigători vor fi utilizate pentru desfășurarea proiectelor propuse, inițiative create pentru comunitățile locale, în scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat în dificultate.

Citiţi: Ateliere Fără Frontiere – unde calculatoarele uzate se transformă în locuri de muncă

Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fară Frontiere: “Colectam calculatoare și, în general, deșeuri electrice și electronice și le transformăm în locuri de muncă pentru persoane aflate în mare dificultate. De asemenea, recondiționăm echipamente IT pentru proiecte sociale de educație, formare profesională, integrare, care sunt donate prin programul Assoclic în toată țara. Persoanele excluse și marginalizate, care au motivația de a se reintegra au, astfel, posibilitatea de a-și regăsi demnitatea și de a se reconstrui. Atelierul de inserțiune socio-profesională conciliază rațiunile economice și nevoile sociale pentru o societate mai justă, lupta împortiva risipei și o dezvoltare durabilă.”

Oana Ersova-Ranetti, Specialist Relații Publice, Apa Nova București – VEOLIA APA, partener Assoclic: “Proiectul Assoclic, dezvoltat de Asociaţia Ateliere fără Frontiere, răspunde unor nevoi social-economice existente, drept pentru care ne-a câştigat susţinerea. Am fost surprinsă în mod plăcut de frumuseţea şi generozitatea dezideratelor acestor proiecte şi, nu de puţine ori, de acurateţea concepţiei.”

Ramona Sărărescu, Project Manager Comunicare, GDF SUEZ Energy România: “Chiar dacă ne-am putea gândi că în zilele noastre un calculator este ușor de achiziționat, constatăm faptul că, în realitate, lucrurile nu se întâmplă așa. Pentru ONG-urile mai mici, care nu au resurse pentru implementarea proiectelor și au beneficiari ce provin mai ales din zonele defavorizate sau mediul rural, Assoclic este o gura de aer, care le permite să-și poată implementa și continua proiectele.”

Cristina Marinescu, Coordonator Sponsorizări, BRD, Groupe Societe Generale: “Numarul mare de companii și organizații care s-au alăturat proiectelor Ateliere Fără Frontiere vorbește de la sine despre calitatea acestor proiecte.”

Gheorghe Chițu, Șef serviciu public de asistență socială, Centrul de îngrijire de zi Turnu Măgurele, Teleorman – organizație beneficiară Assoclic: “Vă transmitem bucuria și mulțumirile copiilor din centru manifestată la aflarea veștii că vor putea să se joace și să învețe să utilizeze calculatorul, toate acestea fiind posibile datorită acestei donații”.

Camelia Moisa, asistent social, Asociația Surzilor – Filiala Arad: ”Vă mulțumim pentru oportunitatea oferiă de a da membrilor noștri o șansă în plus către o integrare socială mai bună și pentru a avea acces la mai multe informații”.

Am fost la premiere şi mi-a plăcut. Cei din AFF s-au străduit şi au dat totul ca să fie bine. Însă, personal am fost dezamăgit de absenţa unor reprezentanţi din Bucureşti. Au venit oameni din toate colţurile României ca să susţină Ateliere Fără Frontiere, să-şi ridice premiile sau să doneze calculatoare şi n-au fost capabili să vină cei din Bucureşti. Cred că se găsea un om din fiecare companie ca să ridice o diplomă de merit sau premiu. Păcat!!!

La final aveţi şi filmuleţele cu lista câştigătorilor:
ASSOCLIC 1-2011 – festivitatea de premiere – Ateliere Fara Frontiere [1]

ASSOCLIC 1-2011 – festivitatea de premiere – Ateliere Fara Frontiere [2]

ASSOCLIC 1-2011 – festivitatea de premiere – Ateliere Fara Frontiere [3]

You may also like

Colectare DEEE organizată de Ateliere Fara Frontiere
Start Smart IT! – Cea mai amplă competiție de aplicații web & mobile din România
Programul Assoclic în al cincilea an
Ateliere Fără Frontiere donează 500 de calculatoare prin concursul ASSOCLIC 2-2011

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi (3D)

Eu n-am văzut toate părţile din Piraţii din Caraibe, dar nu o puteam rata pe cea mai recentă - Piraţii...

Închide