29
Iun
2011

Au trecut 30 de secunde – a mai murit un copil

Da, e un titlu trist. Însă aceasta este realitatea şi nimic altceva! Malaria ucide un copil la 30 de secunde. Imediat după ce boala l-a acaparat, e nevoie de doar 48 de ore ca o viaţă să se piardă. Malaria se află în topul principalelor 3 cauze ale mortalităţii infantile la nivel mondial. Africa Sub-sahariană e zona cea mai afectată.

Este şi mai trist când ştim că această boală poate fi prevenită şi chiar tratată foarte uşor în alte zone de pe glob. Doar 7.5$ costă o plasă împotriva ţânţarilor, tratată cu insecticid. Dar populaţia din Africa este mult prea săracă pentru a-şi permite chiar şi această banală plasă. Un asemenea obiect ar feri mulţi copii de decesul cauzat de malarie şi ar schimba statisticile înfiorătoare.

UNICEF România a lansat campania – STOP Malaria – pentru conştientizare şi strângere de fonduri pentru a salva vieţile copiiilor din Africa. Poţi dona sume cuprinse între 10 şi 32 de lei. Chiar în acest moment a mai murit un copil bolnav de malarie. Aşa că nu mai sta pe gânduri. Salvează o viaţă ACUM, costă doar 7.5$!

You may also like

Să ajutăm copiii „invizibili”
Lavinia vrea să cânte la chitară
Iepuraşul nu uită pe nimeni – Paşte 2011
Copii din Africa au nevoie de noi

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Berlin văzut ziua

Noaptea nu prea am putut să vedem mare lucru din centrul Berlinului. Aşa că am dat şi ziua o tură...

Închide