30
Mar
2009

Babele si Sfinxul

„Cu acest articol particip la concursul organizat de Premier Tour, pentru desemnarea brandului turistic national.”

Complexul „Babele si Sfinxul” este brandul turistic national. Sunt originale creatii ale naturii ce se gasesc la noi in tara. S-au format in urma fenomenului de eroziune eoliana, manifestat prin procese de distrugere (eroziune), transport si sedimentare a materialului rezultat.

Aceste minunatii se gasesc in Muntii Bucegi la peste 2200m. „Babele” reprezinta si numele culmii muntoase de pe care puteti pleca spre alte puncte de interes, cum sunt Varful Omu sau Crucea de pe masivul Caraiman. La „Babele si Sfinx” se ajunge din busteni cu telecabina.

Eu va spun ca, oriunde mergeti in lume si aratati 50 de imagini cu obiectivele turistice din Romania, „Babele si Sfinxul” vor fi recunoscute ca apartinand Romaniei. Nu neg ca restul de obiective nu sunt importante, dar „Babele si Sfinxul” spun de la sine: „Romania”.

Castele, delta, monumente istorice, cladiri ciudate se gasesc si-n alte tari, dar ce lasa natura este reprezentativ fiecarei tari.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

5 Responses

  1. Ca brand nu conteaza daca e natural sau creat de om, brand ar putea fi casa poporului, insa eu cred ca dintre zecile/sutele de obiective turistice din romania, CASTELUL BRAN este cel ce poate fi implementat drept BRAND TURISTIC NATIONAL.

  2. carmen

    Si uite asa ne laudam cu brandul nostru turistic national care este supus continuu „fenomenului de eroziune eoliana, manifestat prin procese de distrugere (eroziune), transport si sedimentare a materialului rezultat.”

  3. Da @carmen … asa ne laudam. Poate peste ceva zeci de ani nu va mai exista…dar a fost o atractie turistica cum numai in Romania se gaseste.

  4. klaudia

    Va rog sa imi spuneti si mie cum ajung la Sfinx? as vrea sa merg pe jos daca nu e prea departe. daca cineva a fost il rog sa imi descrie putin traseul, si cam cat dureaza pe jos. Multumesc.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
6 milioane utilizatori Cosmote

Cosmote a anuntat depasirea pragului de 6 000 000 (6 milioane) de clienti in Romania. Cred ca e singura companiei...

Închide