4
Iul
2011

44.47% admişi la BAC

S-a încheiat cel mai tragic bacalaureat din istoria României. Au promovat doar 44.47% dintre elevi. Aş putea spune că a fost cel mai corect şi cel mai bine organizat BAC din ultimii 20 de ani. Faptul că au picat mai mult de jumătate nu e vina ministerului şi nici profesorii nu pot fi traşi la răspundere. Sau poate nu în totalitate.

Copiii şi părinţii au mers pe ideea că se poate da un ban de protocol şi se asigura nota de trecere. Mulţi au mers pe ideea copiatului şi a şpăgilor. Ţineţi minte că asta se practica în anii trecuţi. Acum, când totul s-a făcut corect şi ca la carte, s-a demonstrat gradul de pregătire al tinerilor. Dacă cei 44.47% au reuşit, înseamnă că n-a fost un BAC foarte greu, deci se putea lua.

Citiţi: Bacalaureat 2011, rezultate finale: mai mult de jumătate din elevi au picat

Să vă mai aduc aminte comportamentul de tip „junglă” practicat de anumiţi tineri, de modul în care sunt batjocoriţi profesorii la cursuri, de crimele şi scandalurile apărute între anumiţi copii sau de cei care s-au sinucis prosteşte? Cea mai mare vină o au părinţii pentru acest „dezastru”, apoi societatea, elevii pentru că nu au învăţat şi la final profesorii. Copiii ajung la şcoală cu 7 ani de acasă, care la majoritatea nu mai există.

Profesorii merg la ore şi predau, dar nu au puterea de a băga cu forţa informaţia în capul copiilor. Sunt 50 de minute, timp în care se predă o lecţie şi nu este suficient. Copiii trebuie să lucreze şi singuri, să fie ajutaţi şi supravegheaţi de părinţi, să fie autodidacţi. Dar în ziua de azi, părinţii îşi neglijează odraslele şi le lasă în grija bonelor sau la întâmplare.

Nu mă bucur de rezultatele din acest an, dar poate aşa ne mai trezim la realitate. Dacă dai şpagă nu înseamnă că eşti şi inteligent sau că eşti deştept. Rămâi la fel de prost şi incult, dar cu riscul să ajungi în diferite medii la nivel înalt şi să distrugi o naţiune.

E ca atunci când dai şpagă pentru permisul auto şi pleci cu maşina pe drumurile patriei. Nu ştii să conduci şi ai toate şansele să ucizi oameni nevinovaţi, să faci accidente şi să-ţi distrugi viaţa.

Copiii, puneţi mâna şi învăţaţi. Nu trebuie să tociţi şi nici nu se caută eminenţi, dar învăţaţi măcar de un 6 cât să treceţi.

Aş dori să citesc şi părerile voastre. Cine se face vinovat de procentajul mic de elevi admişi la Bacalaureat 2011?

You may also like

Noul sistem de bacalaureat – 2009 – 2010
Abramburica şi învăţământul românesc
Perle bac 2008
Te freaca grija?

1 Response

  1. Tehnic vorbind şi bacalaureatul din ultimii 20 de ani a fost corect. Nu este doar vina lor ci şi a mediului în care se formează. Sunt trei elemente care se întrepătrund: genetic – ce primeşte de la ai săi, mediul – cei din jurul lui de la naştere şi toată viaţa, educaţia – cea pe care şi-o face singur sau o primeşte de la şcoală.
    Relaţia elev-profesor-părinte este defectuoasă.
    Se mai adaugă şi lipsa unor programe şcolare puse la punct.
    Şi crede-mă că bacalaureatul nu este corect doar pentru că au picat peste 50%. Este doar o mişcare pe o tablă de şah mai mare.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Romania 35 – 29 Olanda

Zilele acestea, s-a desfăşurat Campionatul European feminin de handbal - sub 17 ani - în Cehia. Ştia cineva de el?...

Închide