25
Noi
2011

Bitdefender Antivirus Free Edition oficial doar în România

Astăzi, Bitdefender a strâns presa la o discuţie despre noul serviciu – Bitdefender Antivirus Free Edition. Eu n-am mai reuşit să ajung la eveniment, fiind concentrat pe o cursă de karting, dar colega Alexandra de la Laptop News a participat şi mai jos vă prezint un guest post scris frumos de ea. Multumesc!:)

Am sărbătorit alături de cei de la BitDefender lansarea noului lor produs Bitdefender Antivirus Free Edition. Evenimentul a avut loc la Montignac Bistro şi a fost mai mult o discuţie liberă. Prezentarea generală a fost ţinută de domnul Alex Bălan, product manager BitDefender, iar apoi s-a discutat liber despre ceea ce aduce nou ediţie antivirus free şi conceptul de la care a plecat.

Proiectul Gonzales a fost început cu mult timp în urmă, însă abia acum a luat o formă finală. Conceptul e simplu: se oferă securitate fără ca să interfereze cu programele folosite. Ideea a pornit de la o dorinţă simplă, logică… „vrem să facem cel mai rapid antivirus din lume”.

Proiectul a trecut prin diverse sesiuni de brainstorming prin care cei de la BitDefender au urmărit să scoată tot ce este mai bun dintr-un sistem de scanare. Există puţine cuvinte care definesc punctele pe care se bazează produsul. Sunt puţine, dar esenţiale: fast (rapid), essential (esenţial), easy to use (uşor de folosit) şi solid.

Cum spui „nu” utilizatorilor
Aşa cum a spus şi domnul Alex Bălan, cred că este o provocare destul de mare să spui „nu” utilizatorilor care doresc să îşi configureze antivirusul. Pentru a putea spune „nu” utilizatorilor trebuie să aduci un sistem perfect. Un antivirus perfect inseamnă performanţă redată prin două lucruri.

Unul din ele este bifat şi anume, să nu interacţioneze cu programele folosite, practic, să nu simţi că ai avea un antivirus. Multe programe antivirus fac acest lucru şi irită utilizatorul, dar Bitdefender iese din tipare cu acest produs!

S-a urmărit şi folosirea unui sistem de notificare mai discret, cu mesaje relevante şi informaţii utile. Antivirusul are funcţia de autoscan – ca şi versiunea BitDefender antivirus 2012 şi quick scan, iar o dată pe săptămână software-ul scanează tot calculatorul, de la A la Z.

Al doilea lucru care ar putea face BitDefender Free Edition prima opţiune în ochii utilizatorilor este performanţa redată de rezultate. Pe lângă faptul că scanarea nu se face resimţită, acesta poate fi instalat din doar 3 click-uri, în maxim 3 minute şi este gândit astfel încât să ia deciziile corecte de unul singur. Deşi au fost întâlnite diverse probleme la jocuri ( ex. WOW), cei de la BitDefender nu s-au lăsat bătuţi şi au încercat să rezolve şi să prevină astfel de dificultăţi. Cu toate cele întâmplate, tot nu au cedat tentaţiei de a oferi opţiuni de configurare individuală.

BitDefender Antivirus Free Edition descărcat în medie de 4000-5000 de utilizatori
On demand scan , deşi nu era iniţial parte din plan, a fost introdus pentru a testa rata de protecţie. După prezentarea avantajelor şi dezavantajelor a urmat discuţia liberă. Au fost multe întrebări interesante şi uite aşa am aflat că firma estimează până la 100.000 de descărcări până la sfârşitul anului şi media pe zi se încadrează la 4000-5000.

„De ce a fost lansat doar în România?”
Ei bine, produsul vine ca o completare a rebranding-ului din septembrie, dar există şanse să fie lansat şi în ţări unde se doreşte o penetrare a pieţei.

Evenimentul a fost foarte interesant, bine planificat şi produsul pare unul de top. O să urmărim cu interes planurile celor de la BitDefender. Până una alta dorim să le mulţumim pentru invitaţie şi să le dorim succes în continuare. Cred că sunt pe drumul cel bun, pe drumul lupului dacic, pe drumul victoriei. Am incheiat transmisia.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Problema câinilor „tomberonezi”

Nu vă reţin foarte mult pe subiectul câinilor "tomberonezi", dar m-am săturat de plângăcioşi. S-a votat legea eutanasierii şi bine...

Închide