1
Iul
2009

BlogTrip 2009 – Oradea – concluzii

Pentru mine a fost unul dintre cele mai tari week-end-uri, petrecut alături de alte 10 persoane de nota 10, prin locuri nemaivăzute până acum. Chiar am fost entuziasmat de oamenii şi locurile vizitate. Am rămas cu multe amintiri frumoase. Îmi pare rău ca n-am reuşit să stau mai mult de vorba cu Vlad, Dany şi cei prezenţi la workshop. Mă bucur totuşi că am avut ocazia să-i cunosc şi să socializăm cât am putut. Am încercat să fac şi un live-blogging pe durata a celor 3 zile: ziua 1, ziua 2, ziua 3. În aceste posturi găsiţi şi ceva fotografii şi filmuleţe.

Legat de workshop, cu toate că am tot participat la evenimente de genul acesta, tot mai am multe de învăţat şi de pus în practică.
Buddha ne-a explicat cam cum trebuie să arate un blog şi cam ce pluginuri să folosim. E bine să învăţăm cititorii ce înseamna fiecare link şi buton pe care-l folosim în afara articolelor.

Zoso ne-a explicat de ce e bine să nu punem botul la 5 EUR şi să învăţăm să ne evaluam mai bine muncă. In medie, la 1000 de vizitatori preţul unui banner de 125 x 125 este de 50 EUR.

Pyuric a vorbit de blogurile de nişă. În primul rând trebuie să fi pasionat de acea nişă şi să produci content de calitate pentru a creşte, fără să fi influenţat de google. Aici aveti un articol despre „cum incepi un blog de nisa”.

Tudor Galos a vorbit despre relaţia dintre bloggeri şi companii, modul de abordare etc. E bine să ne împrietenim cu corporatiştii, să ieşim la o cafea şi e să discutăm şi-n medii mai puţin oficiale.

Oradeanul ne-a vorbit de webhosting şi ne-a sfătuit să ţinem fotografiile pe un server şi wordpress-ul pe altul pentru a nu îngreuna încărcarea blogului. Nu trebuie să ne supărăm dacă mai pică serverele (asta dacă se întâmplă rar), sunt maşinării şi se mai strică.

Oradea este un oraş curat şi frumos. Un oraş ce ne lasă impresia că suntem la un pas de civilizaţia din vest. Oradenii nu fumează foarte mult, ca atare oraşul lor nu este presărat cu chiştoace aruncate pe jos. Mi-a mai plăcut că-n această parte a ţării se păstrează încă arhitectura veche a clădirilor. Legat de orădeni pot spune că sunt foarte calmi şi liniştiţi.

Bobby Voicu este şeful de trib care a stat în spatele a tot ce a însemnat BlogTrip. Are o energie fantastică şi are puterea s-o transmită şi celor din jur. A condus aproximativ 33 de ore un Mercedes Viano, o maşină ce merită toate laudele. Să nu uităm şi de Passatul Ralucăi şi de faptul ca această domnişoară este o adevărată eroină şi o şoferită ce conduce mai bine decat 70% dintre bărbaţi, la fel şi Roxana. BlogTrip in cifre.

Încă o data le mulţumim sponsorilor: Green Pixel, Mercedes-Benz, Microsoft.

Cei care au mai scris despre acest eveniment sunt: pyuric, Tudor Galos, Buddha – Misiune in Sarmisegetuza, Dany, Teleleu, Wassup, Elena, 2, mihaiko, lilisor, Vlad Gidea, thefua.ro, raluxa, 2, 3, GreyHeart, Andrian, Roxana Radu 1, 2, 3, Alexandra Groza, Bluarto

Fotografii găsim la Raluxa, wassupady, Pyuric1, Pyuric2, Adrian Ciubotaru şi mai jos aveţi fotografiile de la mine.

P.S. Am o surpriză, sper eu plăcută, pentru Raluca şi Roxana:), dar şi pentru Pyuric şi Ela.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
#BlogTrip si #NationalTweetMeet
Blogger face – Sorin Rusi
Colorează-ți Crăciunul! – ce am ratat…

3 Responses

  1. Ar trebui gasite mai des motive si sponsori pentru astfel de worshop-uri si intilniri. Si pe mine m-a entuziasmat si fascinat Bucurestiul si netcamp-ul de anul trecut.

  2. Pingback : Povestiri despre BlogTrip 2009 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Concerte şi evenimente muzicale 29.06.2009-05.07.2009

Gata cu BlogTrip. E cazul sa trecem la treabă. Şi cum noi românii suntem după distracţie, încep prin a face...

Închide