30
Ian
2009

Blogurile la tiparit

Compania The Printed Blog din Chicago intentioneaza sa lanseze pe piata 2 ziare saptamanale, unul in Chicago si unul la San Francisco. Fiecare dintre aceste publicatii va contine articole aparute initial pe bloguri, precum si fotografii realizate de internauti, comentarii ale cititorilor si circa 200 de reclame. Deja peste 300 de bloggeri si-au dat acordul. Se pare ca si ziarele americane se confrunta cu o scadere dramatica a veniturilor.

Monetizarea celor 2 ziare se face foarte simplu. Pe langa articolele publicate, se vor gasi si circa 200 de reclame, dar si anunturi de mica publicitate. Bloggeri vor primi o parte din veniturile incasate. Ziarele se vor distribui gratuit.

Sincer mi se pare destul de ok aceasta idee. Tinand cont ca bloggeri sunt mai cititi ca presa, ar fi interesant sa se lanseze si-n Romania un astfel de ziar care sa contina articole din blogosfera. As merge pe aceeasi idee de monetizare si distributie gratuita. Cred ca va fi un succes.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Blogger face – Sorin Rusi
World Blogging Forum 2009 – în imagini – a doua zi
World Blogging Forum 2009 – în imagini – prima zi

5 Responses

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Campioana Romaniei joaca direct in grupele Champions League!

O alta stire buna pentru fotbalul romanesc si pentru microbisti. Pana in 2012, campioana Romaniei joaca direct in grupele Champions...

Închide