10
Ian
2009

Boabele de cafea – combustibilul viitorului?

Alta stire care m-a amuzat si nu vreau sa fiu egoist, asa ca va spun si voua. Niste cercetatori din Statele Unite, Nevada, au descoperit ca boabele de cafea ar putea fi folosite pe post de combustibil. Ei spun ca boabele de cafea se pot procesa rapid si se poate obtine combustibil biologic ieftin. Hei, nu va ganditi la cafeaua ce o consumam noi zilnic ca pe un combustibil.

Ca sa va convingeti, uitati ce spun cercetatorii.
Cercetatorii au descoperit ca boabele de cafea folosite mai pastreaza intre 10 si 15% ulei, ceea ce inseamna ca reprezinta o potentiala resursa de energie. (via automarket)

Cum ar fi sa mergem cu masina folosint biodiselul facut din boabele de cafea. Ne mai oprim, mai luam o gura de cafea, mai mergem nitel. Pe teava de esapament iese un miros placut de „Elita”. Asa economisim si banii dati pe cafele in fiecare dimineata.

2 Responses

  1. Ideile astea eco sunt menite sa ne ajute sa trecem mai usor, in viitor, peste eventuale crize de energie. Si asa suntem aproape in „pana” de petrol…

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Nu viteza ucide,

ci lipsa experientei la soferii vitezomani. Citind aici si aici despre viteza si campaniile costisitoare facute de Guvern, mi-am dat...

Închide