12
Feb
2014

BRAIN Institute – neurochirurgie modernă în România

Pentru prima dată în România, afecțiunile specifice creierului pot fi tratate la standarde internaționale într-un centru specializat în neurochirurgie: BRAIN Institute. Găzduit de Spitalul Monza, BRAIN Institute a fost fondat de către cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească: Dr. Sergiu Stoica (neurochirurgie vasculară și tumorală), Prof. Dr. Ștefan Mindea (neurochirurgie spinală) și Dr. Anca Vișan (neuro-anestezie).

BRAIN Institute este prima instituție medicală privată non-profit din România: toate resursele disponibile sunt reinvestite în îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale, precum și în cercetare și educație.

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unită de același obiectiv: a pune în valoare experiența acumulată în străinătate, pentru a aduce în România neurochirurgia de înaltă performanță. Dr. Sergiu Stoica, supraspecializat în neurochirurgie vasculară și tumorală la centre universitare renumite din Franța și Canada, a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic.

Lansare BRAIN Institute

Prof. Dr. Ștefan Mindea, specializat în neurochirurgie spinală minim-invazivă, aduce experiența acumulată în SUA, în calitate de director al secției de neurochirurgie spinală al Centrului Medical Universitar Stanford. Dr. Anca Vișan, medic primar în neuro-anestezie, are o experiență de peste 1000 de operații neurochirurgicale.

„Investiția inițială de 40 milioane de euro în Spitalul Monza a fost gândită să susțină deschiderea mai multor departamente medicale. Astfel, structura, logistica, echipele de suport și spațiile pentru desfășurarea activității departamentului de neurochirurgie au fost incluse în aceasta. Investiția ulterioară, în valoare de 1 milion euro, a cuprins strict aparatura specifică neurochirurgiei.”, a declarat Luca Militello, director general Spitalul Monza.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
F64 şi investitorul străin – cu bune şi rele

Cred că aţi auzit de campania F64 şi probabil că aţi citit reacţiile dramatice din presă şi din blogosferă. Nu...

Închide