18
Oct
2009

Când eşti răcit…

Îţi sunt recomandate următoarele medicamente:

„O capsula contine extract standardizat din herba de Echinacea purpurea 220mg (echivalent la 1100mg planta), extract standardizat de Malpighia glabra – Acerola 110mg (din care 27,5 mg vitamina C naturala), extract din radacina de Astragalus membranaceus 50mg (echivalent la 200mg planta), gluconat de zinc 34,85mg (echivalent la 5mg zinc), si celuloza microcrisalina (excipient).”


şi

„Un comprimat contine acid acetilsalicilic 500mg sub forma de acid acetilsalicilic DC-90 555mg si excipienti: celuloza microcristalina PH 102, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru.”

Deci, m-a pus naiba sa citesc prospectele. După ce am citit şi „precauţi” şi „interacţiuni”, am constatat că mi-a fugit gripa unde o fi văzut cu ochii. S-o fi speriat de aceste denumiri SF? Eu încă mă scarpin în cap şi mă întreb de ce am fost înjurat în halul acesta.

Acum la modul cel mai serios, cine naiba înţelege ce scrie pe prospectul medicamentelor? Cine ştie dacă este sau nu alergic la dioxid de siliciu coloidal anhidru? Pe unul din prospecte scrie că este interzis consumul medicamentului dacă eşti alergic la unul din compuşii respectivi…Ciuciu de mango, de unde să ştiu eu? Dacă eram aşa de diştept, acum eram doftor.

– primul medicament este – ImunoGrip capsule
– al doilea medicament este – Acid Acetilsalicilic = Aspirina

You may also like

Farmacia din casa mea
Limba si prevenirea…
Scap de una dau peste alta

2 Responses

  1. Bloghita – normala de 500mg..Nu fac tratament cu ea:)…Mi-a fost recomandata. Una am luat si eu, dar ideea in sine…m-a amuzat. Pana si simpla aspirina, are un prospect scris intr-o limba SF.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
O lume nebună 2-10

Aşa cum ne-am obişnuit, în fiecare joi apare un nou episod din serialul "O lume nebună". Da, ştiu că azi...

Închide