5
Mar
2012

Canon EOS-1D X şi Canon EOS 5D Mark III – pentru profesionişti

Astăzi am fost la „muzeu” şi am admirat 2 exponate speciale – Canon EOS-1D X şi Canon EOS 5D Mark III – 2 aparate foto dedicate profesioniştilor şi celor care au bani şi n-au ce face cu ei. Canon EOS-1D X va costa aproximativ 7000 dolari şi va fi disponibil din aprilie, iar Canon EOS 5D Mark III va costa aproximativ 3500 dolari, dar nu se ştie data exactă când va intra în magazine.

Despre Canon EOS 5D Mark III v-am povestit cam ce ştie să facă, iar astăzi mi s-a confirmat.

Canon EOS-1D X şi Canon EOS 5D Mark III

Cu o serie de specificaţii complet optimizate, EOS 5D Mark III este instrumentul ideal pentru comunitatea în creştere a profesioniştilor ce folosesc atât fotografierea cât şi înregistrarea video. Noul model încorporează multe dintre caracteristicile lansate împreună cu revoluţionarul model EOS-1D X, oferind noi performanţe, flexibilitate şi uşurinţă în manevrare.

EOS 5D Mark III foloseşte acelaşi sistem AF în 61 de puncte regăsit şi la modelul EOS-1D X, oferind sensitivitate de excepţie, precizie şi viteză. Unul dintre cele mai avansate sisteme AF disponibile momentan, acesta oferă 41 puncte cross-type şi 5 puncte dual cross-type, asigurând detalii clare pe tot cadrul.

EOS 5D Mark III deţine cel mai nou procesor de imagine, Canon DIGIC 5+, ce oferă o nouă gamă de funcţii fără să afecteze performanţa camerei. Şi mai sunt multe de spus, dar nu poţi simţi adevăratele avantaje fără testare.

Canon EOS-1D X şi Canon EOS 5D Mark III

Despre Canon EOS-1D X pot spune că este gama de vârf, cel mai cel dintre cele mai bune aparate foto Canon. EOS-1D X poate satisface orice provocare creativă, fiind ideal pentru profesionistul ce fotografiază în diferite medii, de la studio la teren de sport.

Noul DSLR combină tehnologii de ultimă generaţie ce simplifică capturarea imaginilor de calitate, incluzând un nou senzor full-frame CMOS de 18.1MP cu un ISO 100-51200 (cu posibilitatea de extindere la 204800) ce ajută la fotografierea în condiţii slabe de lumina.

Un nou sistem autofocus în 61 de puncte oferă senzitivitate avansată şi precizie dealungul cadrului, în timp ce noul senzor RGB de 100,000 de pixeli detectează feţele şi culorile din cadru pentru a asigura un nivel corect de expunere.

Canon EOS-1D X şi Canon EOS 5D Mark III

EOS-1D X este capabil să ofere şi înregistrare video Full HD (1920x1080p). O gamă extinsă de setări permite utilizatorului să controleze expunerea, focalizarea şi fps-ul , în timp ce nivelul de sunet poate fi afişat şi ajustat pe ecranul LCD Clear View II 8.11cm (3.2”), asigurând un control complet asupra fiecărui aspect al fotografiei.

Răzvan Exarhu despre Canon EOS 5D Mark III

Frumos ar fi să mă pot juca 2-3 zile cu unul dintre cele 2 DSLR-uri menţionate mai sus. Este frumos să visezi! Şi să nu uităm că sistemul EOS (Electro-Optical System) împlineşte 25 de ani în această lună. Este un sistem special creat de Canon!

P.S. Preţurile sunt orientative, nimic oficial! Vă ţin la curent cu noutăţile!

You may also like

Piatra Craiului în imagini – la munte cu F64 şi Canon
Academia Canon cu Dan Beşliu – start la înscrieri
Canon EOS 100D – cel mai mic DSLR cu sensor APS-C
#reloadedsmile

2 Responses

 1. Pentru Romania, preturile sunt incorecte. Conform comunicatului Canon, pretul recomandat pentru 5D3 este 3499 USD pentru SUA, 2999 GBP pentru UK si 3569 EURO in Europa. Pentru Romania, asa cum ne-am obisnuit, pretul o sa fie mai mare.

  Exarhu, pe linkul tau, nu a zis nimic despre 5D3.

  PS Playtech.ro spune de 30.000 lei pentru 1DX (cca 6900 EURO) si 16.000 lei pentru 5D3 (cca 3700 EURO)

 2. Pai si unde este incorecta treaba la preturi? Exact cum ai zis – 5D3 aproximativ 3500 dolari – raportat la SUA. In Europa posibil sa fie pretul mai mare. Conversia se face la valuta, dar se pastreaza valoarea.

  La fel si in cazul 1DX – aproximativ 7000 dolari in SUA, 7000 EUR in Europa.

  Nu trebuie sa zica ceva Exarhu pe blog atata timp cat ai un video cu el vorbind. Ca intre bloggeri, ne menţionăm aşa când participăm pe la evenimente chiar dacă nu toţi scriem.

  Revenind la pret, vom vedea la raft cât şi cum va fi. Acum sunt doar orientative.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cum se porneşte un Boeing 737 Classic – video realizat de Baltic Aviation Academy

Cei de la Baltic Aviation Academy prezintă cum se porneşte un Boeing 737 Classic. Eu l-am privit de 2 ori...

Închide