7
Oct
2008

Cantitate sau calitate?

Cantitate sau calitate?
Cam grea intrebarea asta. Vreau sa ma refer la comunitatea mea de cititori si la cei care-mi trec pragul blogului. Am inceput sa ma bucur de prezenta unui numar mare de cititori. Am observat ca tot mai multi care intra pe blog, au tendinta de a deveni fideli si le multumesc. Am primit mesaje de multumire si urari de bine de la diferite persoane, bloggeri sau internauti obisnuiti.

Cineva scria un post cu trimitere catre mine:
„Scuzati-mi insistenta insa in fiecare zi ii vad pe astia, bloggerii lu’ peste, cum se caca pe ei la fiecare articol ca sa puna un titlu bun de cautat pe Google, sa boldeze termeni care sa ii aduca mai sus in cautari si alte metode astea de doi bani pentru trafic mincinos. Cum iti poti da seama ca ala nu e blogger, ci doar un om care scrie pentru traficul de pe motoarele de cautare ? Numarul de abonati. Clar! Aia care nu zic nimic au putini abonati la feed pentru ca nu ai ce citi la ei.”

FeedBurner-ul meu arata 30 de cititori, deacord cu aceasta persoana ca sunt putini, dar pentru mine sunt suficienti pentru ca stiu ca ei intra zilnic. Eu ma bucur de un trafic ce depaseste 500 de vizitatori pe zi si am un bounce rate de aproximativ 75-80%. Asta inseamna ca eu am peste 100 de cititori care stau mai mult de 10 secunde pe site.
Tanarul care a scris articolul respectiv are cam 250 de vizitatori si un bounce rate de 85%, adica ii numeri cititorii pe degete, aia care stau peste 10 secunde, dar el are 175 abonati degeaba.
Vreti sa vedeti in FeedBurner peste 1000 de cititori abonati? E simplu de facut, dar la ce ma ajuta daca falsific? Mai bine mai putini dar fideli, decat multi si sa nu intre pe blog. Prefer calitate.

Cat despre articolele scrise pentru google, tin sa-l anunt pe domnul acesta ca-n primul rand scriu pentru cititor, dar de ce sa nu o fac si pentru google? Vreau sa-mi maresc comunitatea de cititori si de prieteni, dar trebuiesc ajutati a ajunge pe blog. Bobby a spus la Webstock ca e bine sa te gandesti la ce cauta cititorul si sa-i dai cititorului ceea ce doreste. Perseverenta si munca pe blog, te ajuta sa cresti mare. Nu mare tu ca om ci sa ai o comunitate mare de oameni.

Tin sa le multumesc cititorilor mei fideli.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Studii demografice – noiembrie 2009 – sorin.rusi.ro
Noua mea temă la blog…
În News 7

5 Responses

 1. Favit

  sunt de parere ca viitorul consta in calitate si nu cantitate. timpul devine din ce in ce mai scurt iar cititorul are nevoie de informatia potrivita intr-un mod eficient. barbologiile, bullshitul si hi5-ismul vor ramane doar pentru bloggerii care nu pot scoate trafic prin idei interesante. succes in continuare!

 2. Am tot evitat sa-ti raspund. Totusi…
  – daca nu recunosti ca peste 70% din titlurile de aici sunt de acelea care dau bine la google, esti mincinos
  – daca nu ne spui ca peste 50% din vizitatorii tai sunt de pe google, iarasi ne minti
  – daca ne spui ca este normal ca avand peste 600 de vizitatori in fiecare zi, ai doar 30 de abonati la feed(ai blogul de aproape un an), atunci eu ma retrag
  – si daca ne mai spui ca modelul tau in viata e Blogatu(tovarasul tau), atunci imi pare rau dar nu vreau sa vorbesc cu astfel de oameni

  Tu pari baiat bun, poate ca titlurile de pe blog te strica

 3. – nu cred ca sunt 70% din titluri pentru google
  – 50% vin din google. Da e ok. Asta inseama ca vin 300 direct sau indirect si 300 Google. Din 300 veniti din google 10% devin cititori si o parte chiar m-au felicitat personal.
  – acest blog este din iunie. Am multi prieteni care nu vor sa se aboneze si care nu comenteaza. Nu sunt ei asa atrasi de internet, dar cel putin intra sa mai citeasca ce am postat.
  – Blogatu nu este modelul meu. Este unul din bloggerii care m-au ajutat.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
S-a lansat Zoom

Nu stiti ce este Zoom? Zoom este noua televiziune cu circuit inchis si o puteti urmarii pe acele LCD-uri montate...

Închide