13
Iun
2011

Casa dărăpănată şi antena satelit

Nu ştiu dacă aţi mers vreodată pe jos între Plaza România şi Cora Lujerului. Eu am mers sâmbătă şi am rămas surprins să văd case de pământ, locuri lăsate în paragină şi un tronson de cale ferată vechi şi plin de ierburi mai mari ca mine. Contrastul dintre clădirea de birouri Anchor Plaza şi cocioabele de acolo este special. Zona e locuită!

Pe sistemul – un tv în fiecare casă – căsuţele din „centrul capitalei” au şi antena satelit, deci probabil că există şi televizor. Acum ori sunt eu prea îngust la minte, ori românul este sărac şi fudul. Când stai cu pătura în uşă şi nu ştii ce să pui pe masă la copii, cum îţi permiţi să dai câteva sute de lei pe achiziţie, iar apoi zeci de lei pe lună ca să-ti plăteşti abonamentul la antenă?

În anii `90, antena satelit era semn de belşug şi prosperitate. Însemna că propietarii cu antene sunt bogaţi. Acum a ajuns o banalitate chiar şi pentru cei care stau în ghetouri.

3 Responses

  1. Eu am vazut foarte multe casute darapanate cu antene parabolice (sunt la moda) :). Cea mai darapanata fiind una asemanatoare cu cele din imagini. Din mai multe bucati de tabla puse in forma de cub.

  2. Vasi

    Au antena, deci au si tv performante de cel putin 4-5mil, nu m-ar mira daca ai gasi si LCD. Chiar si furate, de ce nu?!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Nokia E7 – noul communicator

Câteva zile am butonat telefonul mobil Nokia E7 - noul communicator. Producătorul finlandez încearcă să ducă mai departe numele şi...

Închide