8
Iul
2012

Casa savantului Henri Coandă îşi recapată destinaţia firească

Guvernul a adoptat hotărârea care deschide calea către înfiinţarea Casei Memoriale Coanda şi a Muzeului Naţional Henri Coandă.

După 43 de ani de la revenirea lui Coandă în România, imobilul care a aparţinut familiei sale a fost trecut în proprietatea publică a statului şi transferat spre administrare Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu scopul de a infiinţa Muzeul şi Casa Memorială Coandă.

Pentru realizarea acestor obiective naţionale, Asociaţia Henri Coandă a început, încă de anul trecut, demersurile către Secretariatul General al Guvernului, Primul Ministru al României şi alte autorităţi responsabile. La campania noastră s-au alăturat în forţă ziariştii de la Jurnalul Naţional, datorită cărora procesul de concretizare s-a accelerat simtitor. Guvernul a aprobat în şedinţa din 04.07.2012 ca parterul imobilului din Bucureşti, b-dul Lascăr Catargiu 29,care a aparţinut familiei Coandă, să fie trecut în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în vederea înfiinţării Muzeului Naţional Henri Coandă.

You may also like

TAROM organizează o călătorie în culise pentru public
Ziua porţilor deschise la TAROM

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Din online – retrospectiva săptămânii

Aşa cum v-am anunţat săptămâna trecută, am lansat rubrica "scurte din online", o retrospectivă săptămânală. Am decis să o fac...

Închide