22
Mai
2009

Cat valorează „România”?

Vă spun eu, 25000 dolari şi o excursie în Insulele Galapagos. Atât a câştigat un elev în vârstă de 13 ani din Texas, care a răspuns corect la intrebarea – „Judeţul Timiş îşi ia numele de la un afluent al Dunării şi este situat în partea vestică a cărei ţări europene?” – în cadrul unui concurs National Geographic.

Mare fu mirarea când am aflat că acest tânar învaţase geografia din cărţile de bucate, pentru ca-i place să gătească. De aici rezultă că-i plac bucatele româneşti. Pe lângă acest hobby, Eric Yang a mai precizat ca el vrea să aibă o slujbă care să îi permită să „aibă grijă de oameni”. Copil de 13 ani care găteşte şi visează să ajute oameni! Asta da generaţie, păcat că nu la noi.

Oare ce gândesc, în prezent, copilaşii români la 13 ani, pe lângă computer, counter şi alte lucruri „inteligente”? Sigur dacă-i întreb ceva din geografie nu prea pot să-mi spună multe. Mulţi dintre ei abia dacă stăpânesc geografia României.

Eu la 13 ani probabil că visam sa fiu marinar, mergeam la şcoala, jucam fotbal şi nu prea duceam grija zilei de mâine. Voi la ce vă gândeaţi la 13 ani?

You may also like

Nimeni nu scapă (fără emoţii) cu Vunk (concurs)
QNAP va premia 12 fotografii în concursul online pentru calendarul 2013
Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?

3 Responses

  1. Eu zic ca asta ar trebui sa invatam la scoala, cel putin in gimnaziu. CULTURA GENERALA pentru ca romanii sunt la pamant cu ea. Iar la liceu materiile de baza romana, mate, engleza si o specialitate, nu 15 ore diferite 😐

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Hai la întins de bannere

A început campania electorala. Au început să răsară şi bannerele electorale. Numai la bine şi la greu. (sursa hotnews.ro) Garantez...

Închide