23
Sep
2008

Caut chirie

Caut chirie” – sunt singurele cuvinte ce se gasesc in mintea celor din provincie care merg in orasele unde au intrat la facultate. Aici ma refer la cei care pornesc la drum in viata, departe de locurile natale. Asa cum si eu am plecat de langa parinti, acum 5 ani?, cam atat a trecut de cand mi-am facut curaj si am plecat de langa dragii mei parinti. Cel mai important pentru orice om este sa aiba deasupra capului un acoperis, 4 pereti si un pat unde sa-si odihneasca corpul dupa o zi de alergatura.

Cei mai norocosi si cu dare de mana, au sansa sa prinda un loc in camin. Mai o spaga, mai o cunostinta si uite asa se baga la camin, dar ce fac ceilalti, care sunt majoritari? Cauta chirie sau gazda. In general se cauta chirie, ca nu prea vrea nimeni sa fie cu stapanul in casa. Daca au noroc se unesc mai multi si cauta apartamente de pana la 4 camere. Daca nu ai norocul, risti sa-ti cauti singur o garsoniera si sa dai pe ea, de 2 ori salariu minim pe economie.

Am vazut persoane care prefera sa stea cat mai multi, doar ca sa plateasca mai putin, dar astfel toate drepturile de intimitate dispar. Fiind mai multi in camera, nu mai poti sa faci ce vrei, nu poti sa aduci pe cine vrei, nu poti sa lasi mizerie ca mai sunt si altii pe langa tine. Acum nu stiu, e bine sa stai mai multi intr-o camera, sau e de preferat fiecare cu camera lui?

Mai am o prietena care cauta colege pentru un apartament cu 2 camere. De fapt cauta o colega, ele fiind 3. Deci ar fi cam 2 pe camera, oare e convenabil? Sunt constient, cu cat mai multi cu atat rata mai mica/persoana, dar restul drepturilor? Voi preferati sa stati mai multi intr-o camera, sau preferati ca fiecare sa fie cu camera lui?

1 Response

  1. Cred ca 2 in camera e cel mai ok, eu am stat in camin (4 in camera) si a fost super ne intelegeam super ok, si daca vroiam intimitate trebuia sa pletesc berea celorlalti.

    Asadar eu cred ca 2 in camera e cel mai bine, insa nici 4 nu e rau. De unu singur e cam plictisitor. Iar peste 4 persoane e cam tare mult.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
LHC: Large Hadron Collider a fost oprit

Se pare ca Large Hadron Collider a fost oprit pentru doua luni din cauza unui mic incident petrecut in timpul...

Închide