29
Oct
2008

Ce este apertura si rolul ei in fotografie

TSK a scris pe www.photowalk.ro un articol foarte interesant legat de Apertura in fotografie.

In fotografie apertura (sau deschiderea diafragmei / aperture ) se refera la dimensiunea orificiului prin care lumina ajunge pe film / senzor.
Numarul F (f number) este o unitate de masura care identifica uniform deschiderea diafragmei pe obiective foto. Acesta se calculeaza prin impartirea diametrului orificiului de intrare a luminii la distanta focala a obiectivului.
Spre exemplu daca ai deschiderea diafragmei de 25mm pe un obiectiv cu focala de 100mm rezulta un numar f 1/4. Continuarea aici.
Pentru cei pasionati de fotografie puteti sa va inscrieti pe forum si sa aderati la comunitatea de fotografi incepatori-amatori, PhotoWalk Romania.

You may also like

Food Photography Workshop – fotografia de produs culinar
Berlin văzut ziua
Cetrul Berlinului văzut noaptea
La scăldat

1 Response

  1. Radu

    Salut Sorin,

    Imi explici si mie cum sa fac fotografii cu blur in backgraund te rog frumos? Am un Canon 7D cu un obiectiv de 18-135mm cu f3.5-5.6 cand setez apertura la f3.5 si focalizez un obiect la o distanta oarecare mi se schimba automat apertura.Cum sa fac sa nu mi se modifice apertura cand focalizez la diferite distante?

    Iti multumesc
    Radu

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Al treilea castigator la “Fotografia saptamanii”

A fost desemnat cel de-al treilea castigator in cadrul concursului “Fotografia saptamanii”. Alex Galmeanu si Cristi Preda a ales fiecare...

Închide