8
Oct
2009

Ce prostii mai face guvernul României

– Bogdan Olteanu a fost numit viceguvernator BNR, cu alte cuvinte oricine poate să ajungă viceguvernator dacă se pune bine cu cei care trag sforile. Alunele, Vali Vijelie şi Banca Naţională
– Ministerul Transporturilor a făcut proiectul care prevede înfiinţarea ANCA – Agenţia Naţională de Colectare a Amenzilor, care va avea dreptul să îţi intre direct în cont pentru a reţine amenda, să revoce permisul de conducere sau, prin hotărâre judecătorească, să aresteze rău-platnicul la un „centru de arest„. Proiectul mai prevede şi confiscarea autoturismului în cazul depăşirii cu 50km/h a vitezei maxime legale.
Emil Boc, deranjat de prestaţia unei jurnaliste de la radioul public, i-a spus că ar fi picat-o la examen. Ţara arde, baba se cheaptănă şi pe Emil Boc îl supără jurnalistele. Pai e frumos? Parcă mai este un om politic care jigneşte jurnaliste…

Şi dacă nu te interesează ce se petrece în ţara asta, atunci „Nu fă nimic”. Nu are rost să-ţi omori nervii cu stresul de România.

(via zoso)

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

3 Responses

  1. ANCA e o mare prostie tipic romaneasca, insa amenzile neplatite ar trebui sa atarne greu in istoria platilor tale, la fel ca si taxe si impozite neachitate. Cu aceasta istorie de plati (credit history) cand te duci la banca daca esti bun platnic ar trebui sa ai o dobanda foarte mica, sa nu platesti avans cand cumperi masina in rate … etc.

    Daca te-a prins cu peste 50 km/h peste viteza legala sunt deacord cu suspendarea temporara a masinii, in SUA ajungi la puscarie pentru o noapte pana a doua zi cand un judecator decide cat e amenda. La fel si pentru conducerea sub influneta alcoolului sau drogurilor, tot o noapte la puscarie primesti si pentru bataie in baruri sau orice alta forma grava de deranjarea linistii publice. Esti considerat pericol public pentru cateva ore.

    Tot in SUA Boc, Basescu si multi altii ar fi primit sute de ani de puscarie – da, aici pedepsele se aduna – nu se cumuleaza si apoi se dau 2 ani cu suspendare pentru fapte extrem de grave. Au fost chiar anul asta cand mari bancheri au primit sute de ani de puscarie pentru uriase deturnari de fonduri sau chiar proasta adminstrarea a afacerilor statului in domenii cheie. Se poate atunci cand se vrea, deocamdata in Romania nu se vrea …. incep sa cred ca politicienii roman fac cursuri speciale ca sa ajunga atat de inconstienti, indiferenti si impertinenti.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Ce salariu meriţi?

Câţi dintre voi ştiţi să vă evaluaţi corect şi să cereţi salariul potrivit? Am văzut tineri care cereau 1000 EUR...

Închide