27
Ian
2012

Ce sunt ACTA, SOPA, PIPA?

Zilele acestea am tot auzit de SOPA, PIPA, mai nou şi de ACTA. Dar ce sunt acestea?

SOPA – Stop Online Piracy Act (Legea Opriţi Pirateria Online)
PIPA – Protect IP Act (Legea pentru Protecţia IP-ului)
ACTA – The Anti-Counterfeiting Trade Agreement (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere)

SOPA şi PIPA sunt două proiecte legislative ce ar trebui, în viziunea politicienilor americani, să oprească pirateria pe internet.

ACTA – este un tratat comercial plurilateral propus ca răspuns la „creșterea globală a comerțului cu bunuri contrafăcute și lucrări protejate de copyright”. Acesta a fost semnat şi de câţiva europarlamentari români!

Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla pe internet dacă proiectele legislative de mai sus vor fi votate şi aprobate. Să sperăm că Nu!

You may also like

ACTA pe româneşte

2 Responses

 1. s-a discutat mult in ultima vreme despre ACTA si ce se va intampla daca se voteaza in PE. mai avem o sansa, ca pana in aplilie/mai cand se va vota pro/contra ACTA, politicienii sa se treazeasca la realitate si sa nu-si acorde votul.
  de luat exemplul europarlamentarului olandez Marietje Schaake care a luat atitudine !

 2. Pentru toti Romanii care doresc sa afle cum pot combate ACTA si nu vor sa accepte o asemenea aberatie o pot face pe: http://www.salvatiinternetul.info

  Nu va lasati pacaliti, daca vorbim toti in acelasi glas vocile noastre se vor face auzite pana si pe partea cealalta a pamantului iar nu vor mai putea sa ne ignore. Astfel le vor ramane 2 optiuni, sa se prefaca ca nu ne aud si sa ne demonstreze ca traim intr-o societate de tip totalitarist sau nu.

  Democratia se bazeaza pe perceptia majoritatii asupra tuturor lucrurilor si nu a unui grup restrans de oameni care au fost numiti sa ii reprezinte pe acestia. Suntem aici sa traim in lumea in care ne dorim sa traim si nu intr-o lume impusa de niste imbecili cu interese neclare si obscure, care semneaza orice le pica la mana urmand ca noi sa suferim consecintele.

  Va Multumesc!
  Si haideti sa luptam pentru conservarea neutralitatii internetului!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Prin surprindere…Iadul alb…viscolul paralizeaza România

Nu ştiu cum se face, dar în fiecare iarna lumea se miră şi este luată prin surprindere de geruri năprasnice,...

Închide