31
Ian
2009

CERF 2009 – mai interactiv

Cerf 2009Datorita problemelor de organizare din ultimii ani, exista riscul ca-n 2009, pe langa SIAB, sa se anuleze si CERF. Organizatorii acestui eveniment au infirmat si a XVIII-a editie, a Expozitiei si Conferintei Internationale de Tehnologia Informatiei si Comunicatii (CERF), va avea loc in perioada 3 – 7 iunie 2009.

E bine ca va avea loc, dar s-a pus problema de organizare. Anul trecut am fost la CERF si nu mi-a placut. Nu stiu care dintre organizatori sau participanti nu si-au facut temele cum trebuie si acest lucru a dust la un eveniment dezamagitor. Asa ca pentru 2009 e nevoie de ceva nou, inedit si care sa atraga vizitatorii intr-un numar cat mai mare.

Vineri seara, organizatorii CERF-ului impreuna cu Cristi Manafu si Aela Cotabita de la ProdigyPR au strans un numar de bloggeri pentru a dezbate noile idei in reorganizarea evenimentului. In primul rand, se renunta la ideea de expozitie statica, in care vizitatorul priveste la produsele expuse si pleaca dezamagit ca nu a putut sa le atinga sau sa le testeze, si se incearca ceva mai interactiv.

Se doreste organizarea unor serii de conferinte orientate pe anumite segmente si pe directia B2C si B2B. Aceste lucru vor reduce costurile pentru expozanti, pentru ca nu vor mai avea nevoie de standuri foarte mari, ci vor inchiria spatii mai mici pentur prezentari si demonstratii. Vor exista si spatii special amenajatepentru discutiile dintre clientii de business si expozanti.

CERF-ul din 2009 va avea parte de sprijinul blogosferic pentru ca organizatorii planifica invitarea si acreditarea bloggerilor interesati, pasionati si activi intru ale IT&C-ului.

Cam asa arata schita de organizare a CERF-ului din 2009.

Multe sugestii au venit si din partea noastra si s-a discutat pe baza unor idee cum ar fii: lansarea produselor in premiera in Romania, despre produsele care vor avea sau nu discount si vanzarea lor la CERF, dar si despre prezenta firmelor care vin doar cu pliante si sa vanda stick-uri, pe care noi nu le mai dorim prezente la eveniment. Eu unu sunt multumit de masurile luate pentru organizarea CERF 2009 si chiar voi merge sa vad si impactul asupra publicului.

S-a anuntat ca site-ul www.cerf.ro se va relansa cu blog si forum. Pentru organizatorii CERF 2009 va insemna totul sau nimic, oricum nu mai au ce pierde.

Fotografii si mai multe detalii gasiti si la INconstantIN, sau Zoso

Update: Se pare ca planurile s-au schimbat si Cerf 2009 va fi inchis publicului larg. Va fi mai mult un eveniment business to business. Era singurul eveniment de IT&C din Romania la care eu mergeam din interes si cu placere, acum mi s-a luat si aceasta placere… Ziarul Financiar a punctat foarte bine aceste modificari

You may also like

11 laptop-uri pentru viitor
Pana unde merge snobismul???
Apple iPad si succesul?
Inaugurarea Burj Dubai şi penele cui?
Citește articolul precedent:
Se scumpesc tigarile

Guvernul Boc vrea sa scoata bani de pe urma viciilor romanilor. S-au gandit ei ca e bine sa-si bata joc...

Închide