14
Mai
2009

Cine e numarul 1?

Nu mă apuc să cânt manele, nu asta mă interesează. Prin acest post vreau să clarific câteva lucruri cu privire la rating, nr.1 etc. Dacă pe online avem câteva servicii de contorizare trafic şi putem să aflăm cine e pe primul loc, pe offline ce avem? Eu m-am săturat să vad tot felul de sondaje care scot în frunte personalităţi, publicaţii, posturi TV şi radio dupa bunul plac. Oare pe cine să mai cred?

Libertatea anunţă că e ziarul de pe primul loc, Cancan anunţă la fel, dar şi Click vine şi spune acelaşi lucru, deci eu pe cine mai cred? La emisiunile TV la fel. Daca stăm să-i ascultăm pe cei ce rostesc rating-ul emisiunilor, vom observa cum toţi se dau cocoşi şi fiecare anunţă nişte cifre mai mari decât concurenţa, chiar dacă realitatea poate nu este aşa. Eu ca cetăţean nu am acces la aceste cifre, atunci pentru ce p..a mea mai sunt anunţate? Cu ce mă încălzeşte pe mine că emisiunea x sau y are rating mai mare, daca eu nu am acces la ele? Credeţi că dacă OTV-ul are rating, mă face să ma uit la el? NU, OTV-ul nu este un post TV la care să mă uit din placere. La fel se întâmplă şi la posturile de radio. Mai nou şi în muzică.

Ce credibilitate mai au aceste persoane, sau agenţii care ne anunţă niste cifre? Sunt atâtea firme care se ocupă cu monitorizarea sondajelor de opinie şi al naibi dacă am văzut 2 care să-mi indice aproximativ aceleaşi procente.

Eu aş propune să se înfiinţeze o singură companie care să măsoare audienţele, rating-ul, sondajele etc şi toate cifrele să fie făcute publice pe online. În România e nevoie de transparenţă dacă vrem credibilitate. Am fost minţiţi prea mult că să mai credem şi aceste lucruri.

Până la urma cine e pe primul loc?

You may also like

Sondajul Laptop News si cateva statistici de trafic
54% dintre cititori sunt barbati, iar 46% sunt femei
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Din online…

3 Responses

  1. maria110475

    Păi,dacă ar spune adevărul ar mai fi publicitate?Unde-i frumusețea jocului?Ești sigur că vrei să afli adevărul?Banii vorbesc,banii vorbesc…vorba cântecului.Mereu s-a spus adevărul,dar nu s-a știut de unde să fie luat.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Am găsit-o pe Elodia…

Se plimba cu unul...

Închide