Coloniştii din Catan

Sau mai simplu Catan. Coloniştii din Catan este unul dintre cele mai populare jocuri de societate (board games) din ultimii ani, câştigând în Germania premiul, Cel mai bun joc în anul 1995, anul când dl. Klaus Teuber a pus bazele acestui proiect. Prezentarea interactivă a jocului pe www.profeasy.com..

O mica descriere:

Scopul jocului este de a cuceri puterea pe insula Catan. Coloniştii au ajuns pe insulă şi au început construcţiile folosindu-se de materialele neprelucrate. Fiecare jucător face planuri şi încearcă să procure teritoriile importante din punct de vedere strategic ale insulei Catan. Pentru îndeplinirea planurilor trebuie să fii însă un comerciant bun şi trebuie să poţi încheia afaceri avantajoase. Acest joc are câteva variabile, care fac să nu existe două meciuri la fel. Deşi sfârşitul jocului este influenţat puţin şi de noroc (cu aruncarea zarului decidem cantitatea de materiale prime pe care o primim), totuşi putem avea şanse întotdeauna cu strategii bune şi mişcări bine gândite. Câştigă cel care face primul 10 puncte.

Un joc simpatic ce merită încercat. Azi l-am jucat, pentru prima dată, în compania unor prieteni (@baditaflorin, @bogdangrigore, @mirinel, @aurasmihai ,@astamicu, @roxymob, draguţa Gina), la cafeneaua „Sala de lectură„. Chiar mi-a plăcut şi m-a relaxat. Apropo, mi-a plăcut şi cafeneaua pentru că este liniştită, amenajată frumos şi are Wi-fi. Evenimentul a avut loc la sugestia lui Irinel şi Auras.

6 păreri la “Coloniştii din Catan

 1. iYli

  Cu exceptia lui @roxymob care e expert si de @baditaflorin plus Andrei care a castigat a doua runda restul sunteti incepatori 😛
  Asa ca este cazul sa va intalniti mai des 🙂
  Felicitari @roxymob !

 2. Sorin Autor articol

  Mda…asa este, suntem incepatori:). Oricum s-a jucat de fun si chiar asa a fost:D…Am si ceva poze pe care le pun imediat:D

 3. mihnea

  care fun, ca am jucat cu niste ofticati care au facut front comun impotriva mea, ca urmare a unui blocaj pe drumul unuia (andrei nu-stiu-cum). Replica a fost mutarea hotului la mine, chiar daca nu aveam carti in mana si eram singurul cu localitati adiancete, apoi au urmat alte hate-moves.

  mesaj catre oana, daca ajunge pe aici, invata si tu sa joci catan, asa just in case.

  si inca ceva- catan e un joc al hazardului

 4. Irinel

  @iyli Cum de ai tras concluziile astea? Ai urmarit jocul pe stream? Oricum jocul in 6 are alta dinamica fata de cel de 4.
  Te invitam data viitaore sa ne arati ce stii 🙂

  @mihnea Invitatia e valabila si pentru tine. Long time no see

  @astamicu Daca dupa ce mi-ai luat orasul nu castigai… Parca am un deja-vu de la Risk :))

 5. Pingback: Sala de lectura » Blog Archive » CatanTwitmeet2 la Sala de lectura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *