27
Mai
2009

Comentariile pe bloguri

InternetCu toţii aşteptăm comentarii la articolele pe care le scriem cu atâta pasiune şi placere. Problema e că nu toată lumea îşi exprima opinia. 90% dintre cititori rămân la acest stadiu. Nu-i judecam. Cauzele pot fi multiple şi fiecare decide dacă lasă sau nu comentariu.

Eu comentez. Merg pe zeci şi sute de bloguri şi-mi exprim părerea. În primul rând, doresc să-mi exprim opinia despre subiectele abordate în articole şi în al doilea rănd, este una din formele de promovare.

Ai un blog şi vrei să te faci cunoscut, mergi şi comentezi pe bloguri. Contează să-ţi exprimi punctul de vedere la ceea ce se scrie în articol şi să fie scris bine. Asta va atrage atenţia cititorilor acelui articol şi astfel ajungi să ai vizitatori noi. O parte iţi vor deveni cititori fideli, restu ocazionali.

Sunt persoane care lasă comentarii ok la toate posturile scrise pe blogurile lor preferate. Sunt altele care lasă comentarii doare de dragul de a se promova. Cei din urmă sunt spameri şi sunt banaţi.

Nu scrieţi numele blogului la câmpul „Nume”. Pentru aşa ceva există campul „web site” şi nu este obligatoriu să-l completaţi. Nu trebuie să ai blog sau site pentru a comenta. Aveţi de completat doar numele, emailul (nu se face public) şi parerea.

E bine să nu stăm indiferenţi. Voi comentati?

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…

13 Responses

 1. Am făcut la un moment dat o împărţire a vizitatorilor unui blog:
  1.cei care vin şi pleacă fără un scop anume, poate doar din curiozitate, pentru a afla răspunsuri la anumite intrebări
  2. cei care ştiu, completează, colaborează….. care vor să facă o „echipă”, devin fideli, le place să descopere, să aducă în comun, critica lor este subtilă şi nu vine pentru a judeca ci pentru a spune mai mult
  3.nemultumiţii, care caută doar sa critice, să arate cu degetul, când de fapt fac acest lucru pentru că sunt necunoscători-au o dorinţă puternică de afirmare, asta e singura arma pe care o pot utiliza-contraatacul -cunoaşterea lor este puţin mai scăzută…

 2. jorjette dar mai sunt si simpli cititori, care vin te citesc si cam atat. Prietenii mei asta fac si nu sunt cititori de bloguri.

 3. Pai nu prea. Sunt cei care vin doar de dragul de a veni si sunt acei cititori fideli care vin si doar citesc….apoi comentariile si discutiile le purtam in privat. Sunt oameni care nu vor sa comentez, nu au treaba cu online-ul, dar blogul meu face parte din programul lor de navigare pe internet.

 4. Da, dar cred că din această categorie fac parte mai mult persoanele cunoscute.Sunt multe persoane care intră pe blog pe care nu le cunoşti şi cu care începi să porţi discuţii în privat?Eu am reuşit acest lucru doar cu o singură persoană, cu care vorbesc în privat, dar care comentează în acelaşi timp articolele.

 5. Am multi cititori care au intrat in privat si cu care vorbesc, dar nu comenteaza pe blog. Sunt prietenii mei care fac la fel, cunoscuti, etc.

 6. depinde de situatie.. daca am chef mai bag cate un coment.. de multe ori citesc si doar atat.
  apropo de aia care au la nume blogul, mai exista si alta categorie care pe langa asta pun si website si in comentariu iti zic : „nu vrei link exchange cu blogul x.bla.com ?”

 7. Toatal de acord cu tine. Nu vreau sa fiu subiectiv dar nu am incotro. La mine e un pic mai dificil: am ales sa-mi fac blogul in limba engleza. Am observat, cred, aproximativ toti, ca se practica promovarea prin comentarii dar nu se lasa si o parere despre articol acolo. In cazul de fata ai avut o idee excelenta cu articolul acesta si sa speram, cei care fac, cum ai spus si tu, cu pasiune asta, vor publica articole asemanatoare..

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Fara cuvinte

E miercuri dimineaţă, ora 7.30 şi toata lumea e somnoroasă. Urmariţi imaginile de mai jos şi vă amuzaţi. Acum spor...

Închide