18
Mar
2008

Computerul si istoria lui – episodul 1

Cu toti cred ca stim ce este un computer. Cu toti am avut ocazia sa vedem unul si chiar sa-l folosim. Se mai numeste calculator electronic sau ordinator. In prezent toti folosim computerul in diferite medii. Unii il folosesc la serviciu, altii in unitatile de invatamant, dar cei mai multi il folosesc la domiciliu. Este un obiect de care cu greu ne deslipim. A ajuns sa fie un lucru indispensabil. Petrecem ore intregi in fata acestuia si parca nu ne mai saturam. De la cei mici pana la cei mari, toti folosim calculatorul in diferite scopuri. Comunicam cu cei dragi, rezolvam probleme la serviciu, ne distram, ne jucam, invatam, cumparaturi online, totul se face in mare parte cu ajutorul acestui instrument. Pentru multi este unealta ce produce bani, pentru altii este o distractie. Dar oare cati v-ati gandit cum a aparut acest obiect, care este istoria lui?
M-am hotarat sa va prezint in mai multe episoade, dar nu foarte multe, istoria computerului.

Prima masina de calcul a aparut in 1623. Era o masina mecanica si permitea realizarea celor 4 operatii matematice.
In 1938 s-a facut trecerea de la masinile de calcul mecanice la cele electromecanice si pentru prima data s-a folosit sistemul binar, folosit si la ora actuala.
Primele calculatoare electromecanice au fost Z1, Z2 si Z3 concepute de germanul Konrad Zuse. Aceste calculatoare au fost folosite in industria constructoare de avioane de lupta. Au fost distruse de bombardamentele celui de-al doilea razboi mondial. De aceea multa vreme a fost ignorata contributia lor la dezvoltarea computerelor.

In episodul urmator voi continua cu primul computer fabricat de britanici si anume Harvard Mk. Acesta a aparut in 1943 avand un scop bine stabilit. Mai multe in episodul urmator.

You may also like

Monitorul AOC E2243FW şi-a găsit stăpânul
Prima experienta cu PC-ul – sau cum calculatorul mi-a schimbat viaţa (concurs)
Românii nu ştiu să facă cumpărături
Să donăm sânge

2 Responses

  1. vVv

    Mersi foarte de aceasta informatie de la toate 7 episoade sunt super tari si interesante si daca nu te superi o voi folosi la un referat la institut.THX!!!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Lansare nVIDIA GeForce 9800 GX2

Astazi, la ora 16.00 NVIDIA a lansat international noile placi video cu chipsetul GeForce 9800 GX2. Dotate cu cate doua...

Închide