8
Noi
2009

Concertul U2 şi cei 10 milioane de spectatori virtuali

Am rămas cu gura căscată când am citit pe realitatea.net că un concert U2, transmis live pe YouTube, a strâns aproximativ 10 milioane de unici din 187 de ţări. Concertul a avut loc pe 25 octombrie în Statele Unite, pe arena Rose Bowl din Pasadena, statul California.

Marele eveniment se poate vedea în întregime, fiind postat pe YouTube de U2official.

Totul a fost posibil datorită prieteniei dintre solistul trupei, Bono Vox, şi miliardarul Sergey Brin, unul dintre fondatorii companiei Google. Nu s-a perceput nici un fel de taxe şi nici U2 nu a plătit nimic. Totul a fost un experiment reuşit. Pe viitor vom putea urmări şi alte concerte U2 live pe YouTube, dar nu cred că vor mai fi free. Se va implementa sistemul de plată pay per view, aşa cum a fost la RoNewMedia 4.0 şi vom plăti pentru acces. Oare cât va costa?

Se pare că gigantul Google s-a pregătit serios cu platforma online de conţinut video YouTube şi sunt sigur că serverele sunt făcute să reziste la mult mai mulţi utilizatori. Asta da infrastructură. Oare când vom vedea un concert live transmis pe trilulilu?

Am fost şi eu la un concert U2, dar la cinematograf si l-am văzut 3D..O experienţă de nedescris. Vreau să merg şi live, dar oare când vor veni în România? Cine se bagă?

You may also like

Cât de indiferenţi suntem?
Unde ne distram? – Concerte 2011
Motor, actiune!
Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Citește articolul precedent:
Concert Sandra – românii au plătit pentru Francesco Napoli

Sandra, starul pop al anilor `80, a concertat aseară în Bucureşti. Solista cunoscută pentru pisele Maria Magdalena, In the heat...

Închide