17
Mar
2009

Conteaza diplomele in Romania?

„Conteaza diplomele in Romania?” asa suna un subiect deschis pe forumul bestjobs.
Am 15 ani de facultate si nu ma suna nimeni. Stau de vreo 2 ani pe ijobs si bestjobs si nu m-a sunat decat o firma de asigurari.
5 agronomie, 4 biologie chimie, 2 master biologie moleculara, 4 doctorat-Amprenta ADN. am atestat de ghid extern si experienta pe franta, belgia, italia, turcia, grecia si cu asta fac banii...
nu credeti ca CV-ul meu e totusi suficient ptr o tara ca romania?.Nu pot accepta slujbe cu 10 milioane, ca atata platesc chirie in cluj.
In Romania nu se gaseste un job bun inscriindu-te pe un site si asteptand. daca nu ai pile si relatii poti imbatrani asteptand...are cineva vreo idee cum gasesc un job in Franta? de Romania m-am saturat

Este vorba de o doamna/domnisoara pe nume Simona si care are o pregatire de nisa si multe diplome la activ. Credeti ca pregatirea ei o va ajuta sa gaseasca un job foarte bine platit? Din cate am vazut, domeniul e foarte nisat si slab dezvoltat in Romania. Observam ca-n unele cazuri, diplomele nu au valoare in Romania.

Se mai merita sa ne tocim coatele pe bancile facultatilor si sa cheltuim zeci de milioane, in speranta ca diploma ne va ajuta la ceva?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

5 Responses

 1. Se vand diplome pe bani 2500 euro si ai diploma de facultate.
  E expus pe realitatea cazul.

  (nu contest aici capacitatile doamnei de mai sus si ca este supra-calificata)

 2. Sunt doua situatii, dar care au legatura una cu alta.
  1. Te angajeaza unchiu’, matusa, mama, tata, sora, fratele…o ruda, indiferent de ce studii ai.
  2. Dupa ce te-ai angajat, vei fi pus sa faci (daca nu le ai) diverse studii, cursuri, etc, pentru a fi mutat la un loc „mai caldut” sau pentru a acoperi cumva faptul ca ai fost angajat fara nici un studiu.
  Cunosc „milioane” de exemple cu oameni care nu aveau nimic in comun cu locul unde au fost angajati si acum sunt masteranzi in „cibernetica, biochimie, aero si astronautica”.
  Si se mai bat si cu pumnul in piept ca sunt deasupra tuturor, cand ei nu au nici cea mai vaga idee cu ce se mananca munca pe care „o presteaza”
  Hai sa-ti dau un exemplu Sorin. A doua mea facultate este „Filosofie si Stiinte Politice”. Crezi ca te baga cineva in seama in vreun partid, daca nu ai rude sau bani? Nu bani, bani grei. Crezi ca intereseaza pe cineva? Apoi, cati din cei care se afla acum in Camera Derutatilor (ooops) Deputatilor sau Senat stiu cu ce se mananca politica din carti, de unde a plecat, unde a ajuns, care e diferenta intre Consiliul Uniunii Europene, Consiliul European si Consiliul Europei? Pentru ei e totuna. Si astea sunt doar cateva exemple.
  Nu vreau sa o descurajez pe Simona, dar cred ca nu are nici cea mai mica sansa sa se angajeze PE BUNE undeva. Imi pare rau pentru ea si pentru multi altii in situatia ei.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Editura „Curtea Veche” spulbera vise

Astazi am citit despre un caz, cum numai in Romania se poate intampla.

Închide