8
Apr
2010

Copii din Africa au nevoie de noi

Un prieten m-a rugat sa promovez evenimentul Art4Africa organizat de ApPAC (Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane), un proiect ce isi propune sa ajute copiii dintr-o comunitate izolata din Uganda. Mi-a placut ideea si sprijin aceasta initiativa, cu toate ca si in Romania sunt foarte multi copii care n-au ajuns niciodata la scoala. Cred ca este cazul sa facem ceva si pentru cei din tara noastra. Eu merg pe ideea ca, pentru inceput, trebuie sa ajutam copii din Romania si apoi pe cei din alte state, dar nu condamn astfel de actiuni caritabile. Mai jos aveti informatii despre proiectul Art4Africa.

In data de 15 aprilie va invitam sa deveniti parte din Art4Africa, un proiect ce isi propune sa ajute copiii dintr-o comunitate izolata din Uganda, Africa de Est: satul Busabaga. Pe parcursul evenimentului veti uita de problemele cotidiene pentru a va indrepta atentia asupra unui prezent dureros: oameni care nu au dreptul la educatie gratuita, fara de care nu au nicio sansa in fata unei societati conservatoare, supusa unui razboi civil.

Va asteptam joi, 15 aprilie, incepand cu ora 19.00, la Absintherie Sixtina din centrul istoric, pentru ca impreuna sa incercam sa dam o noua sansa la educatie acestor copii, printr-o licitatie de arta si un targ caritabil. Artistii care au confirmat deja participarea la eveniment prin donarea de lucrari sunt: Ciprian Paleologu, Mihail Cosuletu, Simona Vilau, Matei Branea, Paul Hitter, Vlad Eftenie, Radu Vitalaru, Gina Buliga, Alex Mirea, Roxana Banic, Sorin Cojocaru, Daniela Vasiliu, Cristi Malaia, Alexandra Plamadeala.

Pe langa licitatia de arta, la targul caritabil veti putea achizitiona obiecte de suflet care sa va aminteasca de oameni pe care nu ii cunoastem dar care au atata nevoie de noi. Intreaga suma obtinuta in urma vanzarii acestor obiecte va fii donata copiilor din satul Busabaga.

Printre surprizele serii se numara o reprezentatie inedita de muzica traditionala africana sustinuta Ikhaya Drum, timp in care artistul vizual Diana Kiss va proiecta imagini si filme reprezentative pentru proiect si pentru cultura Africana. Vor urma o serie de discutii cu invitatii speciali ai evenimentului: Marius Chivu (Dilema veche), Alice Nastase si Florin Grozea.

Organizarea evenimentului a fost realizata exclusiv prin voluntariat si sustinere benevola din partea partenerilor. Promovarea evenimentului va fi realizata integral prin metode neonventionale care nu consuma resurse financiare. Investitia tuturor celor implicati consta exclusiv in timp si energie.

Mai multe informatii pe www.art4africa.wordpress.com

You may also like

Au trecut 30 de secunde – a mai murit un copil
Lavinia vrea să cânte la chitară
Iepuraşul nu uită pe nimeni – Paşte 2011
Secret Party – Sandero serie limitata Orange

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
500 000 EUR pentru o viata

Radu Bragadireanu, un bebelus de 5 luni, s-a nascut cu o tumoare masiva cranio-maxilo-faciala pe care, data fiind natura ei...

Închide