21
Apr
2009

Creştini Ortodocşi

Poporul român e un popor de creştini, dar în ultima vreme cred că e doar cu numele. Ceea ce se intampla in biserici si pe lăngă lacaşurile de cult din România nu arată deloc că suntem credincioşi. Nu generalizez, dar de la an la an se inmulţesc păcătoşii şi acei neciopliţi care merg la biserică ca la discotecă. Tot mai mulţi mâncători de seminţe, gălăgioşi, bârfitori şi scandalagii.

Ţin minte că-n copilărie mergeam aproape in fiecare duminica la biserică, cu familia sau cu bunicii. Imi plăcea sa stau si sa ascult slujba, sa ma inchin in Casa Domnului. Ştiam ca nu ma deranjează nimeni, nu eram bârfit sau înjurat, nu era gălăgie. Era chiar o atmosferă de sărbătoare.

În prezent, mersul la biserică e ca un sport extrem. Toată lumea se calcă-n picioare, se impinge, se înjura, ţipă, urlă si se gasesc cativa care să se şi bată. Încă de la intrare, babele te analizează si incep sa te bârfească. Surprinzător, dar pănă si bătrânii fac păcate în biserică.

Acestea sunt motivele pentru care eu nu mai merg la biserică atât de des. Poţi să fii credincios şi fără să mergi la biserică. La fel de bine, poţi să mergi la biserică şi să nu fii credincios. Am constatat că dacă mergi la biserică, rişti să faci mai multe păcate decât daca nu mergi. Important e să ne păstrăm credinţa în suflet.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

3 Responses

  1. Pingback : Să ne ierte Sfântul Dumitru… | Blogu` Lu` Sorin

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Anda Adam-Sufletul meu

Sa facem putina miscare pe noua piesa a Andei Adam-Sufletul meu. Mie imi place si cred ca va fi hit-ul...

Închide