Criza economica – si latura buna

De cateva luni, tot Mapamondul vorbeste de criza economica. A ajuns si-n Romania. Toti suntem suparati ca ni se taie salariile, ca ne dau afara (si eu am fost oarecum dat afara), ca nu mai sunt bani cash, ca nu mai primim credite, ca nu se mai fac investitii etc..

Insa Criza Economica are si o latura buna. Invatam sa pretuim banul. Invatam sa nu mai facem risipa si sa aruncam banii pe tot felul de prostii. Invatam sa avem grija de bunurile personale sau cele de la serviciu. Invatam sa reciclam anumite bunuri, atat cat se poate si ce se poate, si nu le mai aruncam la gunoi. Invatam sa fim mai ordonati si mai economi. Asa ne dam seama cat de multi bani cheltuim aiurea si de faptul ca sunt multe lucruri la care putem renunta.

Update: Multe firme mici si inutile se vor desfiinta. Se regleaza piata imobiliara. Dispar speculantii si speculatiile. Asta este realitatea economica in Romania.

Mda, imi cer scuze c-am zis de firmele mici si inutile ca se vor desfiinta. A se observa ca n-am vorbit la general de firmele mici. Am facut referire la cele inutile si sunt cateva care nu-si mai au locul in piata.

4 păreri la “Criza economica – si latura buna

  1. neamtu

    „Update: Multe firme mici si inutile se vor desfiinta. Se regleaza piata imobiliara. Dispar speculantii si speculatiile. Asta este realitatea economica in Romania.”

    De ce sunt inutile? Cei care isi fac un business mic sa castige o paine sunt inutili? Sau sunt inutile pentru ca nu`ti satisfac tie nevoile?

  2. Sorin Autor articol

    @neamtu Nu am zis ca toate firmele mici sunt inutile. Sunt firme mici care chiar isi merita locul in societate si care pe viitor poate vor ajunge mari, sau spre ghinionul tuturor vor dispare. Insa sunt si multe firme mici care nu-si au locul in piata. Se regleaza oarecum economia reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *