27
Dec
2008

Cum alegem un produs?

Toti cumparam, toti suntem consumatori, dar nu toti stim sa alegem produsele care ni se potrivesc sau de care avem nevoie. Cunosc multe persoane care doresc sa-si cumpere produse electronice si electrocasnice si vin sa ma intrebe daca produsul x sau y e bun.

Eu cred ca-n primul rand trebuie stabilit un buget pentru fiecare produs in parte. In functie de acesta se cauta ceea ce ne intereseaza pe noi si trebuie stabilit la ce vom folosi produsul ce dorim sa-l cumparam. E bine sa intrebam prietenii sau cunostintele, dar nu toti ne dau sfaturile cele mai bune. Daca „punem ochii” pe un produs care se incadreaza in bugetul nostru, e bine sa cautam review-uri, sau pareri oferite de acele persoane care au utilizat si care detin acel produs.

Exemplu: Un prieten doreste sa cumpere un laptop. Imi da un link la un laptop ales de el si ma intreaba daca e bun. Eu daca nu am utilizat acel produs nu pot sa-i raspund daca e bun sau nu. Configuratia poate sa fie buna, dar nu stiu cum se comporta acel laptop in aplicatii, nu stiu ce doreste sa faca el cu acest laptop, nu stiu nici bugetul alocat pentru achizitionarea laptopului. De multe ori il indrum sa caute review-uri si sa ceara pareri la utilizatorii acelui model de laptop. In functie de rezultate, el poate trage concluzia daca merita sa-l cumpere sau nu.

Alegerea unui laptop mai tine si de norocul fiecaruia. Am intalnit cazuri cand laptopuri utilizate de mine si recomandate, nu s-au comportat la fel la viitorii posesori. Unii au avut norocul sa nimereasca laptopuri care n-au avut probleme niciodata (cu toate ca foarte multi au zis ca nu sunt bune) si altii au avut probleme foarte multe (chiar daca toti au recomandat acele produse).

Eu cand sunt hotarat sa cumpar un produs urmez cativa pasi simpli:
– stabilirea bugetului;
– caut produsul cu raportul calitate/pret cel mai bun in conceptia mea, in functie de brand si caracteristici;
– caut review-uri despre acel produs;
– ma interesez despre anumite caracteristici cheie pentru ceea ce ma intereseaza pe mine;
– imi fac curaj si cumpar ceea ce cred eu ca se potriveste nevoilor mele;
– cum va fi norocul.

You may also like

Primul review pe Laptop News
Samsung ST550 – Un HD de buzunar
După … 2012
Noul Volvo S60

5 Responses

  1. E discutabil pentru ca norocul ti-l faci tu..
    Uite cum imi fac eu nororcul, urmez pasii mentionati de tine, insa cand comand produsul, urmaresc mai multe „semne”, si daca nu imi place e clar ca ceva e aiurea, si nu mai cumpar.

    Imi propun sa cumpar doar ceea ce ma multumeste pe deplin, si daca nu e sa fie sigur intervine ceva si nu mai cumpar.

  2. cel mai important e ca atunci cand cumperi un produs electronic/electrocasnic sa vezi exact ce vrei sa faci cu el..
    n`are rost sa te arunci la cine stie ce laptop daca tu inafara de mess si alte acareturi asemenea nu faci

  3. @Computerica exact de asta vorbeam. Eu urmezi pasii aia si daca e sa am noroc si sa ma tina e bine. Nu e asa, asta e…data viitoare casc ochii mai bine, dar niciodata nu ma iau dupa gura lu unu si lu altu, pana nu ma conving eu ca asa e.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cautari ciudate

Numai un zoofil ar cauta asa ceva pe google, intre Craciun si Revelion.

Închide