8
Sep
2008

Cum cumparam din online?

Cumparaturile online sunt cele de pe internet. In ultima vreme, magazinele online au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Fiecare magazin incearca sa iasa in fata cu ceva inedit. Populatia Romaniei a dat de gustul cumparaturilor online, a inceput sa cumpere tot mai mult online. Au inceput sa capete incredere in aceste servicii de pe internet. In offline mergem, vedem produsul, il cumparam si mergem acasa cu el. Fieca ne place sau nu, e al nostru si-l pastram. Daca se defecteaza mergem la service cu el. In online lumea nu intelege ca e la fel. In online li se pare ca au tot dreptul sa faca ce vor. Pai nu e chiar asa.
Cum cumparam online? Pai uitati cativa pasi.
Intram pe mai multe magazine in cautarea de produsul dorit. Atentie ca fotografiile si informatiile tehnice sunt cu caracter orientativ, se pot executa modificari fara notificari prealabile. In general magazinele online cauta sa afiseze informatia cat mai corect cu fotografiile cat mai exacte. Gasim produsul si dam comanda. Asteptam cateva mailuri sau telefoane de confirmare a comenzii si informatie despre produs. Daca facem cumparaturi online, asta inseamna ca ne vine comanda acasa. (Nu prea-i inteleg pe cei care doresc sa mearga la sediu sa cumpere produsul, dar in fine, fiecare cu motivele sale. Mai sunt si oameni ciudati). Comanda poate dura cateva zile, pentru ca marfa este luata de curier de la depozitul furnizorului, apoi dusa in sediul central al curieratului unde incepe trierea si in ziua urmatoare porneste marfa spre destinatie. Tot procedeul dureaza cam 2-3 zile de la confirmarea comenzii si a produsului ca fiind livrabil. Plata o facem la livrare (atunci cand curierul ne aduce marfa acasa), sau prin ordin de plata (asta se face inainte). Sunt magazine la care putem desface produsul dupa ce executam plata, dar in prezenta curierului, sau la altele il putem vedea inainte sa facem plata. In ambele cazuri avem dreptul de a refuza sau returna marfa, daca nu corespunde cerintelor noastre sau este vizibil defecta sau prezinta deteriorari fizice. Dupa aceste procedee, de drept legal. Nu ramane decat sa ne rugam ca produsul sa functioneze cat mai bine posibil si sa nu avem probleme cu el. Actele le primim o data cu produsul sau prin mail. Legea permite trimiterea facturilor prin mail cu semnatura si stampila electronica. Exista lege pentru asa ceva. Nu mai trebuie tipizat de la Tipografia Nationala. Garantia o putem primi ori online, ori o data cu produsul. Sunt anumiti producatori care dau tipizate speciale pentru garantie. Orice forma de garantie este legala atata timp cat este completata corect. Exista seria de la produs, numarul de la factura si numele dumneavoastra. Orice nemultumire aparuta de-a lungul timpului, se rezolva la service. Magazinul isi termina misiunea din momentul in care dumneavoastra ati fost deacord cu produsul primit si verificat in fata curierului. Apropo, nu aruncati cu noroi in magazinele online pentru ca nu ele sunt producatoare de produse. Produsele vin direct de la furnizor si pleaca mai departe prin curierat. Magazinul Online face doar o intermediere intre cumparator si furnizor, dar altfel nu avem cum sa cumparam. Bagati toate lucrurile acestea la cap.

1 Response

  1. Steel

    Este adevarat oameni nu mai sunt foarte speriati in privinta cumparaturilor online este mai comod ,mai ieftin, mai rapid ,am facut cumparaturi online si sunt foarte multumit un astfel de site gasiti aici

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Nicoleta Luciu – supla

Fratilor Nicoleta Luciu, diva de care eram toti indragostiti de ea, e supla rau. Ocupa cam 2 scaune cand sta...

Închide