22
Iul
2009

Cum să ajungi la The Money Channel

În urmă cu 4 ani, la o bere, am discutat cu un prieten despre un proiect pe online care să fie un fel  milliondollarhomepage.com, cu multe „parcele publicitare”. La vremea respectivă nu existau aşa multe site-uri, nu existau prea mulţi bloggeri, nici măcar Google nu era atat de şmecher, dar nici investitorii nu rupeau uşile lumii virtuale. Deci totul a rămăs doar un subiect dezbătut la o bere. Dacă mă ţineam de idee, acum apăream şi eu la TMCTV.

În prezent, un tânăr de 19 ani, pe numele său Gabriel Popa, a lansat pe 9 mai 2009 un astfel de proiect. Diferenţa dintre ce gândeam noi şi ce a facut el, constă în faptul ca dimensiunile parcelelor sunt diferite. Noi le gândeam pe toate egale, el le-a făcut pe zeci de formate, unele sunt unice:).

Este de apreciat faptul că la 19 ani a ajuns la The Money Channel cu un astfel de proiect. Mie mi se pare o porcarie. Ceea ce încearcă să argumenteze şi să spună că sunt avantaje, în realitate nu prea sunt. Când se vor ocupa 90% dintre parcele, următorii clienţi vor trebui să se multumească cu ceea ce e liber, dar probabil acest lucru nu se va întâmpla. Costurile sunt reduse, dar fără conversie pentru că nu există trafic. Mi se pare ceva fabulos să spui că-n prezent acest site a contribuit cu 1000 de vizitatori unici pe luna la traficul altui site. Eu văd un proiect fără viitor în aceste condiţii şi-n aceste momente în România.

Ce m-a surprins cel mai mult a fost faptul că The Money Channel şi-a permis „luxul” de a pierde audienţa prin faptul că l-a invitat pe acest tânăr antreprenor. Eu îl consider un tip din mulţime care a avut o idee şi a pus-o în practică şi nu un antreprenor. Singur a recunoscut că nu are bani să investească, nu ştiu ce alte colaborări mai are sau ce servicii prestează. Ca el sunt zeci şi sute de mii. Mulţi dintre ei au foarte mult succes şi totuşi nu-i văd la TV. Mister?

Costin Cocioaba a scris un articol bun pe refresh.ro şi trage un mic semnal de alarmă, însă trebuie apreciat faptul că tânărul Gabriel Popa încearcă să facă ceva. Sunt alţii care la 30 de ani trăiesc din mila părinţilor (mă refer la persoanele apte de muncă, dar leneşe).

Mă mai frământă câteva întrebări:
– Cine ar intra pe un site de reclame?
– Cine ar cumpăra spaţiu publicitar pe astfel de site-uri?
– Ce relevanţă are un astfel de site?

Un subiect bun de dezbatut la Masa Rotunda – Viitorul marketingului online.

Constantin Cocioaba | Owner @ refresh.ro Profil LinkedIn | Twitter | Blog personal
Gabriel Popa | Owner @ ad-lot.com

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…
In cat timp ti se incarca?

5 Responses

 1. Zici ca Million dollars homepage ar avea succes si pui niste intrebari puerile – cine ar intra pe astfel de site?

  Ar intra, s-ar face, merge, intri in carti cu asemenea site.

  Daca esti primul si ai target international.

  Asa cu un copy cat axat pe Romania e mai greu.

  Si lucrul cel mai important la astfel de proiect, promovarea, nu e gratuita.

  M-a amuzat in clip o chestie – tipul e intrebat daca e motor de cautare pentru imagini (aberant), el se pierde si zice „exact”, si cei de la money channel il citeaza: „Gabriel zice ca e motor de cautare pentru imagini”. Ce face un „exactt” prost plasat. 😆

 2. Olivian, nu am zis ca acel site are succes, dar acum 4 ani aveam de gand sa fac ceva asemanator. Si totusi de ce are acel site succes? Care e faza? Nu mi-ai raspuns la intrebarile puierile:D

 3. Sorin, site-ul a avut succes din motivul (prostut, as zice) ca a fost primul pe piata.

  A aparut la televizor, o data. Apoi a continuat sa aiba vizite. Inca o data la televizor.

  Si a tot aparut la televizor ca a avut o super reclama si lumea intra sa vada ideea.

  Si a ajuns sa vanda ultimii pixeli cu vreo 30.000 de dolari.

  Scuze, nu te supara ca am zis intrebare puerila, dar daca zici ca site-ul a avut succes, evident ca sunt oameni care intra. Site-ul a facut istorie, de asta are succes si intra lumea pe site. Daca l-ai vedea la CNN, ai intra si tu. 😉

 4. Bun, asta e milliondollarhomepage.com, dar ce vrea Gabi chiar nu pricep:). Plus ca singur se pierde in sistem:). si eu tot pun acele intrebari in situatia acestui ad-lot.com.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Ce înseamnă să ai zile!

Când se întâmplă un necaz în viaţa unui om, spunem că aşa a fost să fie, dar când un om...

Închide