14
Ian
2011

Cum sa ceri corect ajutorul

De mic copil am fost pasionat de IT&C. Ma rog, nu chiar de mic, dar de pe la 12 ani am descoperit pasiunea pentru calculatoare, tehnologie si tot ce tine de aceast segment. Am lucrat in sali de internet, am facut o facultate de profil, am lucrat in magazine online si de 1 an am si un business pe acest segment – laptopnews.ro.

Si cum era si normal, am inceput sa ofer si sfaturi in procesul de achizitie de laptop-uri, componente PC etc. Chiar ma bucura acest lucru, dar bucuria e si mai mare cand fericitul posesor al unui laptop recomandat de mine imi multumeste si este fericit pentru achizitia facuta.

Dar pana la aceste momente frumoase, sunt perioadele de cautare, cercetare si decizia finala. Iar in acest timp, cel care doreste sa cumpere incepe sa ceara sfaturi, sugestii si informatii de la rude, cunoscuti, intreaba pe internet si apeleaza la specialisti.

Cum sa ceri ajutorul:
– Multi vin cu „Vreau sa-mi cumpar un laptop. Ce produs imi recomandati?” – moment in care eu ma trag cu mainile de par si raspunsul este simplu: „Pe toate!”. Va rog, evitati superficialitatea! Incercati sa comunicati si la ce doriti sa folositi laptop-ul, cam cat de mare sa fie, bugetul stabilit si eventual brandul preferat.
– „1500 – 2500 lei” – nu este un buget fix alocat pentru laptop. In acest interval bugetar, performantele de la cel mai ieftin laptop pana la cel de 2500 lei se cam tripleaza, plus ca sunt 1000 lei la mijloc si piata laptop-urilor este extrem de vasta. Cand cereti ajutorul, comunicati fix suma pe care doriti sa o cheltuiti cu o marja de 50 – maxim 100 lei.
– Nu cereti imposibilul. „Vreau laptop multimedia, de gaming, ecran full HD la 1500 lei” – nu exista.
– Cand mergi la un specialist in domeniu, nu-i arunca replica „Dar un prieten mi-a spus ca nu e bun si mi-a recomandat x produs.” – Daca ai cerut sfatul prietenului si ai incredere in el, nu mai apela la specialisti.

Va recomand sa cititi cu atentie si urmatoarele 2 posturi:
Cum sa alegi laptop-ul potrivit
Greseli de evitat la cumpararea unui laptop

You may also like

10 motive pentru care mi-am luat smartphone
Gigel si ale sale stickere
Cum se testeaza un Panasonic Toughbook
11 laptop-uri pentru viitor

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
The Dilemma – Cum s-o dai sa fie bine?

Sa continuam seria filmelor care nu trebuie ratate cu:

Închide