23
Aug
2009

Cum se fac angajările…

Într-un supermarket? Eu mereu stau şi mă întreb: „Pe ce bază sunt angajate unele vânzătoare şi o parte din personalul de la raioanele din supermarket-uri?”. Motivele, care mă fac să-mi pun întrebarea aceasta, sunt următoarele: lipsa bunului simţ, indiferenţa, prostia, nepriceperea, încă o data prostia şi lista poate continua.

Când am văzut că majoritatea se plang, de angajaţii din supermarket-uri şi hypermarket-uri, am crezut că exagerează, dar m-am convins. Spre mirarea mea, eu nu prea m-am „lovit” de angajaţii acestor spaţii comerciale. Cred că trebuia să-mi dau seama că indiferenţa e la ea acasă şi cu greu găseşti pe cineva care să te ajute când ai nevoie.

Un alt lucru ce mi-a atras atenţia, a fost faptul că o parte dintre angajaţi au tendinţa să meargă pe trendul cocalarism. Manele în urechi, aerul flegmatic, comentarii aiurea, zdrăngănele la gât etc. E o slujbă normală, nu director, nu patron, sunt simpli angajaţi şi, totuşi, de unde şmecheria?

Am mai constatat că o parte dintre angajaţi, în special cei aflaţi pe la diferite raioane, au prune în gură. Dacă ajungi să-i întrebi ceva la ora 17.00, o să primeşti un răspuns sec „Nu ştiu” sau primeşti răspuns pe la ora 20.00. Daca-i rogi să-ţi aducă o pereche de papuci, mărimea 44, te treze,ti că vin dupa 3 ore cu 45 şi explicaţiile ţi le dau printre dinţi.  Nu mai vorbim de faptul că la raioanele de electronice şi electrocasnice sunt doar persoane care nu ştiu.

La casa, de cele mai multe ori, dai peste domnişoare care abia se mişcă şi te mai întrebi de ce coada de 10 persoane s-a terminat în 3 ore. Mai ai norocul să găseşti şi sclifosite care îţi închid casa în nas, chiar dacă tu ai 2 pâini şi o sticlă de suc.

La final mai pun câteva întrebări:
– Cine este vinovat de crearea acestor neplăceri de care ne lovim în supermarket-uri?
– Care sunt criteriile de angajare?
– De ce tinerii acceptă condiţiile de muncă şi salariu mic şi, totuşi, nu-şi fac treaba?

You may also like

Să donăm sânge
Topul celor mai bine plătite joburi de acasă
Ghid de citire al acestui blog
Un stomatolog?

8 Responses

 1. Nu e o reclamatie..Este mai mult o ceata totala…Cine se face vinovat de problemele ce apar intre cumparatori si angajatii acestor complexe comerciale? Puteti sa o preluati daca specificati si sursa…si preluati doar 30% din articol

 2. Cand ma gandesc ca si ei au avut idealuri, vise etc si sunt umiliti cu 7 milioane pe luna nici nu ma astept sa se comporte altfel. Totodata am intalnit si oameni cumsecade dar probabil tine si de natura omului.

 3. @mola – cine te pune sa te angajezi pe 7 milioane? Eu consider ca atunci cand te-ai angajat pe un asemenea salariu, inseamna ca ti-a convenit. Asa ca nu ramane decat sa muncesti, nu sa tratezi clientii cu curul

 4. samuan

  Singura explicatie (probabil ca te-ai gandit la ea dar ca factor minoritar sa zic) este ca acesti asa zisi angajati au n guri de hranit acasa. Si atunci nu mai conteaza ca nu iti mai convine, nu mai conteaza ca ai putea incerca sa te zbati pe alte cai, pentru ca esti dea dreptul pus la zid. Probabil ca daca nu ar mai fi nici un avort in Romania am fi o tara de sclavi. Si de aceea sunt foarte multi angajati care nu pentru ca le convine salariul muncesc ci pentru ca nu cred ca au alta solutie. Si cand gandesti asa nu prea ai alta solutie. Da pa bune. Si astfel ajungem la o alta problema a natiuni noastre (si nu numai probabil mai sunt si alte tari). Dar vina este si a celor ca tine. Si sa nu te superi pe mine pentru ca este parerea mea personala. Majoritatea aproape absoluta, de asemenea si eu acum 2-4 ani, da buzna in supermarkete pentru ca gasesti totul intr-un singur loc(bun pentru osteoporoza mai ales pentru cei cu supermarketu la scara), pentru ca au cele mai mici preturi (au mintit poporu cu televizoru), pentru ca poti sa iei tu cu mana ta produsul, cica si igiena mai buna (tot vrajeala au gasit astia toata fauna de oras in raioane) si uite asa infloresc ditamai corporatiile din Franta, Germania, Spania etc si pa angajatii nostri ii trateaza cum ai spus tu ….cu curul. Asa si in timpu asta sa intoarce taranu cu laptele de la piata si il da la porc, fructele suprasatureaza nutritiv solu pa la tara ca nu mai are cin sa le manance iar localnici sau saturat de mult. Eu personal evit supermarketurile pentru simplul fapt ca nu imi plac. Pa afara arata frumos panauntru e pa dos!!!. Nu iti place nu te duci, si sincer ai de unde alege.

 5. Angajarile cred ca se fac pe principiul „accepti 700 de lei salariul, ok, esti angajat!”. Am trecut prin situatii de genul si uneori am mers mai departe si am facut reclamatie (nu stiu in ce masura asta schimba ceva, dar e un pas spre normalitate). @samuan: „Nu iti place nu te duci, si sincer ai de unde alege.” Situatia din pacate nu se intalneste doar in cazul supermarketurilor, e la fel si la alimentara din colt si la functionarul de la nu stiu ce institutie. Nu le poti evita pe toate si nici nu e normal.

 6. De vina suntem „noi”. Nu noi de pe acest blog ( cum se spune? persoanele de fata se exclud), ci societatea. Ideea este ca nu suntem educati sa ne facem treaba cat mai bine, indiferent de salariul primit.Faptul ca este salariul mic, nu-i o scuza; serviciul trebuie facut cat mai bine posibil. Copiii trebuie educati sa aiba o alta gandire fata de munca si fata de serviciile oferite.Si mai este o problema la fel de mare: comportamentul clientilor, dar asta este o alta discutie pentru care ar trebui facut un topic separat.

 7. am patit-o si eu in magazinul „fara egal”
  Exact cum spuneai, la raionul de electronice, vroiam sa imi cumpar un casetofon parca, si apare o domnisoara la mine
  Va pot ajuta cu ceva ?
  Si ii zic … da …cati watti are ..nush ce….[ lipsea fisa cu detaliile produsului ]
  dupa ce se uita la mine asa ca la avion, imi raspunde sec : nu stiu !stati ca il chem pe colegu..
  si colegu ei nu a mai venit…
  Iar legat de angajari : cel ce accepta cel mai mic salariu si daca e posibil fara concedii si alte bonusuri e angajat!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
G.I.JOE – The Rise of Cobra (2009) – (Ascensiunea Cobrei)

Joi, 20 august, am fost la Hollywood Multiplex să văd filmul G.I.JOE – The Rise of Cobra (Ascensiunea Cobrei). Aşa...

Închide