Cursuri de civilizatie pentru secolul XXI

Toata lumea arata cu degetul. Toata lumea critica societatea. E bine sa criticam si sa invatam oamenii din jurul nostru atunci cand ei gresesc. Ciupercuta scria cum o doamna aduna „rahatel” de caine intr-o punga. Eu am scris despre cei care lucreaza „in industria sticlei”, sau cum sa adunam uleiul aras. Fiecare a scris despre ceea ce a vazut in jurul lui, sau ce a simtit, dar cati v-ati gandit cum sa faceti ceva pentru societate?

Eu cred ca romanii sunt destepti si cu bun simt, doar ca nu a avut cine sa-i invete si sa dezvolte aceste calitati. In Romania nu exista centre de educatie pentru secolul XXI. Mentalitatea romanilor a ramas in 1990 cand am scapat de comunism si ne-am trezit in democratie. Sunt foarte multi care au nevoie de cateva cursuri de civilizatie pentru sec. XXI. Sunt multe lucruri pe care noi abia acum le descoperim. Adevarat spus ca Romania e o tara cu 300 de ani in urma occidentului.

(va rog sa nu-mi sariti in cap. Este un post usor ironic la tot ce inseamna Romania. Ma gandesc ca daca de vorba buna nu reusim sa fim civilizati, poate cu ajutorul cursurilor, de civilizatie pentru sec. XXI, ne aliniem la standarde europene)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *