7
Oct
2009

De ce Kaspersky Internet Security 2010?

Dacă citeşti acest blog şi implicit acest post, înseamnă că ai acces la internet şi utilizezi un PC dekstop, laptop, telefon mobil sau orice alt dispozitiv care permite accesul la spaţiul virtual. Însă câţi dintre voi utilizaţi un antivirus pentru a vă proteja informaţia şi computerul împotriva viruşilor, viermilor, cailor troieni precum şi a altor „invadatori” cibernetici?

Sunt foarte mulţi utilizatori de internet care spun că ei sunt foarte atenţi cu privire la paginile accesate şi nu au nevoie de antivirus, dar nu-şi dau seama cât de uşor pot fi atacaţi şi fără să acceseze un site sau un link. Prin simplul fapt că PC-ul este conectat la internet, poate deveni ţinta atacurilor cibernetice.

Eu utilizez calculatorul din 1997, internet din 1999 şi tot de atunci utilizez programele antivirus. Sunt foarte mulţi producători de antivirus şi tot felul de nume: VIPRE Antivirus, TrustPort Antivirus, Eset NOD32, McAfee VirusScan, Panda Antivirus, Norton Antivirus, Kaspersky, BitDefender, RAV etc. Conform studiilor făcute de specialişti, nu toţi sunt eficienţi şi nu toţi antiviruşii ne asigură protecţia datelor 100%. Cea mai buna soluţie, împotriva atacurilor cibernetice, ar fi să băgăm calculatorul în cutie, fără conexiune la internet, dar nu asta ne dorim.

În prezent utilizez Kaspersky Internet Security 2010. L-am instalat de câteva zile şi sunt mulţumit de cum îşi face treaba. Eu sunt fan Kaspersky din 2007 şi am început cu versiunea Kaspersky Antivirus 5.0. Acest antivirus m-a „cucerit” prin eficienţă şi simplitate, dar şi prin faptul că nu „mănâncă” foarte multe resurse hardware şi software.

Kaspersky Internet Security 2010 este cel mai recent produs oferit de Kaspersky LAB cu foarte multe îmbunătăşiri şi câteva adaugiri:
– Mod de siguranţă destinat aplicaţiilor şi paginilor web nesigure;
– Bara de instrumente Kaspersky, pentru browsere de Internet, vă avertizează când accesaţi paginile web nesigure sau infectate;
– Realizează codificarea color a linkurilor către paginile web infectate sau de phishing;
– Operaţiunea specială „Profil Jocuri” opreşte alertele, actualizările şi scanările în timp ce te joci, dar nu opreşte şi protecţia sistemului;
– Protecţia avansată împotriva furtului datelor personale printr-o nouă Tastatura Virtuală;
– Monitorizare a Securităţii Aplicaţiilor pentru a oferi o imagine completă a programelor instalate pe PC;
– Blocheaza bannerele nedorite şi scripturile considerate periculoase de pe paginile web.

Să vă mai spun un secret în legătură cu aceşti „bodyguarzi” ai Internetului: Important să ai doar UNUL în calculator şi să-l setezi foarte bine. Dacă ai mai mulţi, vei avea surpriza să ai probleme şi invadat de viruşii informatici. Dacă nu-l setezi bine, o să spui că e prost. Mare atenţie ce antivirus foloseşti şi cum il setezi.

În momentul de faţă, apreciez şi am încredere în 2 antiviruşi: Kaspersky Internet Security 2010 şi BitDefender Internet Security 2010, cel din urma fiind un mare mâncător de resurse. Voi ce antivirus utilizaţi şi „De Ce?”?

(sursa foto: mig10k.files.wordpress.com)

*Postul nu este platit. Promovez ceea ce utilizez si sunt multumit.

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…
In cat timp ti se incarca?

6 Responses

  1. Personal am dat banii pe KIS 2010. Personal l-am injurat si datorita lui mi-am formatat pc-ul de 4 ori intr-o saptamana. De ce? Fie ca eu sunt sofer de basculanta si m-a pocnit prosteala peste noapte si toti cei 10 ani petrecuti la pc cu toate atestatele in spate echivaleaza cu zero, fie ca acest KIS nu stie de anumiti troieni mai ciudati. BOOM-ul a fost dat cand am instalat AVIRA si am dat o simpla scanare. A gasit 29 de Warninguri pe care Kaspersky le neglija. De 2 luni cu Avira stau linistit si pc-ul meu merge ok. La Kaspersky o sa ma intorc cand or creste pestii in pom. Si de ce sa platesti pentru ceva cand Avira e free.
    Cat despre faza cu „setarile” le-am tot bibilit. Cand iei troieni care-ti fura parole si antivirusul nu-i vede clar nu mai este de la setari.

  2. Cosmin esti sigur de ceea ce spui? Pariu ca AVIRA e cel mai prost cand vine vorba de securitate?:). Parolele si troianele le pierzi din cauza TA:)…Eu nu am probleme absolut deloc:). Ai grija la AVIRA ca produce niste chestii ciudate…

  3. Cand recomandarea vine si de la doi hosteri principali din RO (nu are rost sa dau exact copy+paste mailurilor lor pentru a nu-i pune intr-o situatie proasta fata de Kaspersky) nu e nici un lucru „presupus” sau „credem”. Ciudat este ca de 2 luni nu imi mai „pierd parolele” si nici probleme nu mai sunt. Cert e ca am pierdut timp si mai ales BANI. Nu am nici o treaba cu nimeni, nu spun ca un lucru e mai bun decat altul, nu acuz pe nimeni. A fost vina mea, a fost vina mea ca am folosit KIS2010. Si pot dovedi cu probe solide. Nu fac reclama pentru Avira, nu am nici o treaba cu ei, nu ma intereseaza cine sunt sau ce fac, nu ma intereseaza cat de prost este softul lor, nu ma intereseaza nimic-nimic de la ei. Doar ca pc-ul merge bine. Am fost la un „doctor” care m-a vindecat.

  4. @sorin Avira AntiVir Free nu e cel mai prost antivirus. Este unul dintre cei mai buni antivirusi free, are o rata de detectie foarte mare, este actualizat des si este GRATUIT. Are unele probleme cu false positive dar per total este un antivirus bun daca nu vrei sa cumperi o solutie antivirus comerciala.

  5. @iHacks – ai dreptate. Am fost eu prea subiectiv in afirmatie. Este o solutie fiabila gratuita, dar nu prea mai am incredere in servicii gratuite. Indragesc kaspersky pentru ca m-a ajutat in multe situatii si poate asta ma face sa fiu mai subiectiv.

  6. Belciug

    Deci vad ca se mai uita lume la sub asta am nevoie de ajutor am kis 2010 dar ce sa intamplat timp de 10 luni nu am avut probleme dar pc incepe sa mearga tot mai greu si am 4 giga de ram si un tera de memorie si 3 giga h dual procesor etc e bun pc am dat 500 de euro numai unitatea sa revenim la subiect : acuma in seara asta am fost invadat de virusi da nu unu cel putin 300 cum se poate face asa ceva cand eu scanez pc odata pe saptamana si nu vede nimic si acuma le-a gasit pe toate e cam ciudat nu e in download-urile noi dar in cele vechi deja scanate oare ce sa intamplat ? astept un raspuns daca stiti sau aveti ceva idee daca nu am sa apelez la cea mai usoara metoda reinstalarea windows-ului Mersi NB

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
A venit toamna…

Cu răceala la pachet....Dacă vă întrebaţi, de ce azi nu am scris nimic, răspunsul este cât se poate de simplu:...

Închide