16
Apr
2009

Depeche Mode

Depeche Mode
Asa cum v-am obisnuit, saptamanal va voi prezenta un artist sau o formatie indragita de mine. Astazi a venit randul trupei britanice „Depeche Mode„. Ca iubitor de muzica buna si veche, nu puteam sa trec cu vederea una dintre cele mai de succes formatii, infiintata in 1980 si care mai concerteaza si astazi. Ca dovada, pe 16 mai Depeche Mode va concerta la Bucuresti.

Cu piesele celor de la Depeche am intrat in contact prin 1999, la putin timp de la initializarea mea in ale internetului. Aproximativ acum 10 ani, descarcam primele piese care m-au facut sa descarc si altele si sa-i ascult tot mai mult:
Depeche Mode – But Not Tonight – 1986

Depeche Mode – It’s No Good – 1997

Nu cred ca ma pot considera depesar, eu in general nu dezvolt o latura de fan pentru nimic, dar ca orice om am si eu pasiunile si placerile mele. Asa ca daca tot ascult Depeche am zis sa ma interesez si putin de istoria lor.

Depche Mode a fost infiintata in 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitara, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) si Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Cel din urma paraseste formatia in 1981, imediat dupa lansarea albumului de debut si este inlocuit de Alan Wilder (clape primare) – 1981 – 1995. Din 1995 Depeche Mode se dovedeste a fi un trio de succes. Originea formatiei se afla in oraselul britanic Basildon si stilul lor muzical este synth pop/electronic. Pana in prezent au lansat 11 albume de studiou, 2 albume live si foarte multe single-uri/ep-uri, plus alte compilatii si box-uri. Cea mai noua piesa este Wrong, lansata si-n Romania in februarie. O formatie ce a adunat milioane de fani in intreaga lume.

Anul acesta Depeche Mode face un popas si in Romania. Cei 3 componenti ai formatiei vor concerta in parcul Izvor din Bucuresti, concert ce face parte din turneul „Tour of the Universe 2009”, ce se va desfasura in peste 28 de tari.

Detalii despre formatie si activitatea lor le puteti afla de pe site-ul oficial www.depechemode.com si wikipedia

In incheiere va las sa ascultati o alta piesa indragita de mine
Depeche Mode-Hony

si sa urmariti clipul:
Depeche Mode – „Wrong” („In The Studio” Music Video)

You may also like

Ce muzica ascultam de revelion?
Cu drag pentru voi
Banii nu au valoare…
Concertul U2 şi cei 10 milioane de spectatori virtuali

7 Responses

  1. imi place wrong, precious si enjoy the silence si personal jesus. Am putin latura de depechista, dar nu sunt asa fan ca si vara mea care e o depechista adevarata

  2. Prin orasul meu natal exista un cartier „Cartierul Depesistilor”. Dupa 90 erai „rocker”, „rapper” sau „depesist”. Asta spune multe despre valva pe care au reusit sa o creeze chiar si in Romania. Foarte tare stirea cu concertul!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Cum se joaca DOMINO?

Va anuntam ca am primit cadou cateva joculete destea de societate si relaxare, printre care si un joc de Domino....

Închide