24
Sep
2010

Despre Ritualul celor 9 pasi Stella Artois

Denumirea celor 9 pasi necesari in Ritualul de Turnare a Berii imprumuta ceva din terminologia medievala a cavalerilor: Purificarea, Sacrificiul, Alchimia Lichida, Coroana, Alungarea, Taierea capului, Curatarea, Regula celor doua degete si ultimul pas – Rasplata.

Grija cu care Stella Artois urmareste sa puna in practica, de peste 6 secole, ritualul acestor 9 pasi se explica prin atractia pe care acest brand o are pentru perfectiune si traditie.
Cei 9 pasi sunt:
1. Purificarea: Se foloseste un pahar Stella Artois, curat si bine clatit.
2. Sacrificiul: Se deschide cepul, lasand ca primele picaturi sa cada.
3. Alchimia incepe: Paharul se introduce sub cep, la un unghi de 45 de grade, fara a atinge teava cepului.
4. Coroana de spuma: Paharul se coboara incet, pentru a lasa ca spuma sa se formeze natural.
5. Mutarea: Cepul se inchide rapid. In acelasi timp, paharul se duce intr-o parte pentru a nu lasa ca picaturile de bere sa cada peste spuma formata.
6. Taierea: In timp ce spuma creste si este gata sa dea pe dinafara, cu un cutit se indeparteaza fin partea de deasupra.
7. Judecata: Pentru a vedea daca stratul de spuma este cel dorit, se masoara folosind doua degete.
8. Spalarea: Paharul se spala intr-o cuva cu apa rece.
9. Ofranda: Paharul cu bere se serveste clientului, pe un biscuite. Paharul trebuie intors intotdeauna cu logo-ul spre client.

La Stella Artois World Draught Masters 2010 – RomaniaChinezu si Arhi au turnat berea in stilul lor caracteristic:) – show.

Multumesc Cristi pentru invitatie.

Poze gasiti la Radu, Piticu si pe Facebook – aici si aici.

You may also like

Secret Party – Sandero serie limitata Orange
Puma Creative Factory Party
Evenimentul 3D al anului!
Life is a Pitch
Citește articolul precedent:
Stella Artois World Draught Masters – Romania

Pe 24 septembrie are loc in Bucuresti finala competitiei nationale a concursului de turnare a berii in pahar. Cei mai...

Închide