23
Oct
2009

Din experienţa mea cu băncile

Din neatenţie, am tastat codul pin la card de 3 ori greşit şi m-am trezit cu bucata de plastic mâncată de un bancomat BT. Azi am fost să rezolv problema şi am aflat că mă costă 4.5 lei. Mda, neatenţia şi lipsa memoriei costă, să mă apuc de lecitină. Am aflat că pentru resetarea parolei la internet banking trebuie să fac o cerere de mână, în condiţiile în care n-am mai făcut aşa ceva de când am terminat liceul:)). Ruşine să-mi fie, dar şi lor că n-au fost în stare să facă un formular tipizat. Am observat, că cei care au câteva economii în bancă, cica sunt mai ciumeci şi vin să-ţi plescăie în ureche, să se scarpine în fund şi să se bage în faţa ta.

Am un respect aparte pentru bătrâni, dar până la un punct. Nu am înţeles niciodată de ce trebuie să-i ţinem în puf, în condiţiile în care ei se şterg cu noi la cur. Azi îmi venea să-i zic 2 de dulce unei dudui trecută de a 5-a tinereţe. Cu ce am greşit eu, ca să fiu „călcat” în picioare de o bătrână care nu ştia pe ce lume este, dar avea depozit în bancă, tupeistă şi cu pretenţii de mare doamnă. Ca să înţelegeţi de ce m-a supărat: s-a băgat în faţă, surdă, bagatoare in seama, vorbăreaţă, stresantă, cicălitoare, cerşetoare şi supărată.

Eu aş anula toate facilităţile pentru pensionari cu excepţia medicamentelor compensate. Aş scoate transportul gratuit şi toate legile cu privire la prioritatile pentru varstnici, dacă nu sunt în stare să-i respecte pe cei din jur.

You may also like

O poveste cu BCR-ul
Intervenţie în 5 minute
BancPost la rand
„Autograful” nu e corect

5 Responses

  1. @ciupanezul – Sincer, nu mi-as dori ca la batranete sa stau si sa incurc lumea prin piete, banci si alte locuri, si sa tip ca am drepturi. As prefera ca la batranete, daca Dumnezeu are grija, sa am o casa undeva la munte, intr-un loc linistit.

  2. Si daca ai casa la munte n-ai sa mai treci pe la nici un magazin, n-ai sa te plimbi prin piata. Daca o baba face figuri nu trebuie sa generalizezi – nici ei nu cred ca si-au dorit sa ajunga niste batrani ramoliti, pisalogi si schizofrenici in slow-motion si incapabili sa lege 2 fraze coerente – insa varsta isi spune cuvantul si trebuie respectati. Daca e un caz izolat, nu cred ca ai murit din cauza ca s-a bagat in fata ta, mergand pe principiul tau cred ca urmeaza ceva de genu: „de ce sa le cedezi locul in autobuz, doar tu te-ai urcat primul, tu mergi mai departe, sau tu platesti bilet intreg, ei nu”. Cand ajungi la 60-70 de ani si de abia stai in picioare o sa-ti doresti sa gasesti un tanar care sa-ti cedeze locul, care sa te lase in fata lui la banca, sau care sa-ti intinda mana sa poti urca bordura.

    Nu mai fi asa rau, te inteleg, erai nervos dupa faza cu cardul, te-ai pus sa si platesti, iar cererea in scris e chiar culmea. (Eu mi-am resetat parola de internet-banking prin telefon)

  3. Nu mai ies din casa:). Am spus si in articol. Am un respect aparte pentru batrani, dar cand vad ca nesimtirea lor intrece orice masura, ma enervez:). Daca tot esti batranel, incearca sa dai dovada de respect, ca un om intelept ce esti.

  4. Eeeee, daca te-a enervat doar baba aia puteai sa-i pui o piedica sau ii dadeai una peste cap si te uitai in alta directie de ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Cateva zile in spital ar fi fost un prilej bun pentru ea sa mediteze la „de ce i s-a intamplat asa ceva”, daca e senila s-ar putea sa dea vina tot pe „democratia prost inteleasa de tineretul de azi” 🙂

    PS: Acest comentariu este o gluma, nu va sugerez sa agresati batrane – ba chiar va recomand sa le ajutati zicandu-le frumos „Dati-mi voie sa va ajut”, insa prima silaba trebuie tipata cat mai aproape de urechea ei, dupa care „..ti-mi voie sa va ajut” poate fi zis pe un ton normal, asteptand sa vedeti daca batrana face sau nu stop cardiac 🙂

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
O Lume Nebuna 2 – 11

A fost joi, a apărut un nou episod "O Lume Nebuna". Eu mă îngrozesc când văd cât de nebună e...

Închide