1
Oct
2009

E criza in Romania?

Foarte mulţi oameni, de tot felul, spun că este criză în România. Firmele au dat afară angajaţii, s-au tăiat salariile, economia e la pământ, politicienii freacă menta şi se bat care să suga roadă ciolanul, strângem cureaua etc. Chiar şi eu am menţionat că este criză, dar sunt şi foarte multe lucruri care ne contrazic.

Când vezi coadă la tonetele cu bilete Super Bingo Metropolis şi lumea cumpără minim un carton (3 taloane + 1 gratuit = 3 x 1.6RON = 4.8 RON), când vezi coadă la secţiile loteriei şi cum se cumpără minim o variantă, când vezi aglomeraţia din supermarketuri şi cărucioarele pline, ce naiba să mai crezi? Nu mai vorbim de maşini străine, case, terenuri şi afaceri.

Televiziunile au inceput să se bată în emisiuni concurs cu premii de nu ştiu nici eu să le pronunţ pentru că au multe zerouri. Populaţia dă năvală şi îşi cheltuieşte şi ultimul cent la loto sau la bingo, în speranţa că se vor îmbogăţi rapid. Însă când vine vorba de muncă, ne facem că ne doare în cot, arătăm cu degetul spre casa imensă din inima capitalei, dăm vina pe şefi şi ne plângem că nu avem bani. Nu mai amintesc de cazurile umanitare unde lumea uită să mai doneze pe motiv de criză.

Loteria anunţă premii de milioane de EUR, Super Bingo Metropolis dă peste 1.5 milioane EUR premii la fiecare ediţie, OTV are şi el premii în case, maşini şi milioane de EUR. Peste tot unde mergi, unde te uiţi, dai peste concursuri şi peste oameni care participă la acestea şi tot ne plângem că e criză.

Dacă adunăm toate premiile anunţate la toate posturile de televiziune, radio şi presa scrisă, cred că scoatem ţara din impas. Deci este criza în România?

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

9 Responses

 1. Tocmai in criza rezida si succesul acestor concursuri sau emisiuni. Romanul este ahtiat dupa un castig rapid. Loteria este un megasucces de foarte mult timp. Super Bingo si Otv nu cred ca vor face un an.

 2. toate argumentele mentionate dovedesc NU ca nu ar fi criza, ci ca romanii NU au nici un fel de educatie financiara (in loc sa economiseasca si sa isi creeze surse de venit in mod inteligent, ei joaca la loto si bingo in speranta unui castig)

  well, educatia financiara este singura care garanteaza 100% un castig (pe termen lung) pt populatie

  e drept ca si loto sau bingo garanteaza 100% castig (profit), dar nu pentru populatie, ci pentru organizatori 😛

  succes 🙂

 3. Pingback : Links 02.10 - Concediaza-ti seful!

 4. Pingback : De ce sunt saraci si nefericiti romanii (si cum sa devina prosperi si senini) - Concediaza-ti seful!

 5. daca o sa umblati prin lumea asta o sa aflati ca toata lume este inebunita dupa castiguri rapide fara eforturi nu numai romanii .VOI ati fi pasionati de munca daca salariul nu ar acoperi nici macar micile cheltuieli?sau toti romanii ar trebui sa fie patroni de cosmelii magazine si alte alea

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Păi e frumos aşa…?

Să vă bateţi ca în curtea şcolii? Nu pricep de ce s-au băgat cei 2 domni de la PRM. Ca...

Închide