14
Aug
2008

E usor sa „furam” informatia gasita

De ceva vreme se tot discuta in blogosfera despre „furtul” de informatie. Presa fura de pe internet de la bloggeri. Bloggeri noi fura informatii de la bloggeri vechi. Au ajuns aceste furturi chiar si in piata online. E greu sa facem noi, e mai usor sa copiem.
Acum cateva zile am observat cum un articol al meu a ajuns pe un site de care eu nu stiam. Chiar daca avea link spre postul original la mine, nu am fost deacord sa apara acel articol acolo. Poate ca am gresit, dar atata timp cat este un articol ce-mi apartine, imi aleg singur locatiile unde va apare. In mod normal, legea spune cine preia informatii din alte surse, trebuie sa mentioneze sursa de unde a preluat acea informatie. In cazul copy paste nu ai voie sa copiezi mai mult de catev propozitii dupa care sa dai link-ul unde se gaseste acea informatie completa.
Zilele acestea am vazut si un altfel de furt. Am observat cum un magazin online fura pe altul. Problema e atunci cand nu sti sa copiezi. www.umpcmall.ro a furat de la www.marketonline.ro informatii despre produse. Poate ca nu se observa acest lucru, daca nu furau si imaginile si chiar textele, copiere facuta in stil copy paste.
Nu ramane decat sa le spun „rusinica celor ce nu stiu sa faca decat copy paste”.

You may also like

Ce am câștigat din blogging?
Blogger face – Sorin Rusi
World Blogging Forum 2009 – în imagini – a doua zi
World Blogging Forum 2009 – în imagini – prima zi

4 Responses

 1. Unu

  Nu ai voie sa „furi” cand sursa e marca inregistrata. Tu esti marca inregistrata? Ai platit sa ai acest statut?

 2. Care e faza legat de mine?…In general poti folosi orice lucru atata timp cat publici si sursa de unde preiei. Poti folosi chair si frazele inregistrate….dar nu poti sa le folosesti pentru a-ti face publicitate. Daca eu spun acum „Rusinic, rusinica, rusinicaaaaaa” (Carcotasii), am pus si sursa…deci e ok, tinand cont ca e fraza inregistrata

 3. ADN

  Dar cum este cand se intampla invers??…cand MOL-ul fura munca celor care fac documentare si o afiseaza pe un „nou” site:

  http://www.mediadot.ro/cauta/marketonline

  Poate cineva ar trebui sa „propuna astazi conducerii Grifon Group” ca cei care documenteaza produsele sa isi primeasca inca odata „salariile noastre pe ultimii doi ani”…INTEGRAL!!!

 4. Teo

  Ma faceti sa rad sincer. Faza cu la coada la alocatie umbla in folclor de mult, si eu nu sunt din Bucuresti. Nu inteleg de ce se crede cineva mare filozof ca a scos-o pe gura. Au facut-o si altii mai inainte. Daca atata pretentie aveti de la voi, e clar. Daca cu asta te lauzi, si dreptul asta de proprietate il aperi.. e jenant.
  De parca a furat Prosport de la Gazeta. Sa fim seriosi sa sa ramanem cu picioarele pe pamant. Nu va dati o importanta mai mare decat o aveti. Blogul ar trebui sa fie pentru fun. Nu sa aveti pretentia de lumina calauzitoare.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
N-ai cu cine ba, n-ai cu cine

Galatasaray - Steaua 2-2, dupa ce Steaua a marcat primele 2 goluri in primele 15 minute. Galata a venit repede...

Închide